"Аякс" взе своето от ПСВ в едно от големите дербита в Нидерландия

Тимът от Амстердам спечели с 2:1 и излезе начело в класирането

23.01.2022 | 19:11 Редактор: Здравко Черкезов

"Аякс" взе едно от големите дербита в Нидерландия, спечелвайки гостуването на ПСВ с 2:1. По този начин отборът от Амстердам излезе начело в класирането с 2 точки преднина пред ПСВ и на 6 пред друг голям съперник "Фейенорд".

За последно "Аякс" бе победил ПСВ на техен терен на 20 март 2016 година и бяха необходими 2135 дни за нови три точки в Айндховен, информира dsport.bg.

"Аякс" поведе в резултата в 34-ата минута, когато Душан Тадич изработи гола, който Брайън Броби реализира. Тадич елиминира вратаря с центриране и за Броби не бе трудно да се разпише.

Малко преди това "Аякс" можеше да вкара и по-ранен гол, но удар на Стивън Бергюс уцели гредата.

4 минути преди почивката домакините пропуснаха добра възможност за изравняване на резултата. Оливие Боскагли стреля в центъра на вратата, но стражът на "Аякс" се справи и изби.

Ремито дойде в 53-ата минута. Марио Гьотце бе намерен в наказателното поле от Джоуи Веерман и не сбърка – 1:1.

Само след 7 минути игра "Аякс" можеше да поведе. Стив Бергюс стигна до топката, стреля мощно, но тя мина покрай вратата.

Ключовият момент бе в 74-ата минута. Тогава Нусар Мазрауи стреля, топката се удари в гредата и влезе в мрежата. Наложи се обаче положението да бъде разгледано от VAR системата, тъй като в хода на атаката имаше съмнение дали топката е излязла в тъч. Реферът Дани Макели посочи центъра и "Аякс" поведе официално.

Домакините опитаха да изравнят, но гостите можеха да затворят мача в 85-ата минута. Тогава Данило стреля, но Йоел Дромел спаси.
Мачът се игра 10 минути след края на редовното време зарази VAR прегледа и намесата на лекарските екипи. Именно в последната минута Брума можеше да изравни, но топката премина покрай гредата.

Малко по-рано през деня "Фейенорд" спечели гостуването на "Неймеген" с 4:1.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК