"Ювентус" разби "Сампдория" с 4:1 по пътя към защитата на Купата на Италия

"Бианконерите" ще срещнат победителя от двойката между "Сасуоло" и "Каляри"

19.01.2022 | 07:02 Редактор: Тодор Петров

"Ювентус" започна успешно защитата на Купата на Италия, след като размаза с 4:1 "Сампдория" в 1/8-финален мач, игран на "Алианц Стейдиъм" в Торино. В следващия кръг "бианконерите" ще срещнат победителя от двойката между "Сасуоло" и "Каляри".

В 25-ата минута Хуан Куадрадо откри резултата. Той изпълни фаул по земя точно пред наказателното поле, топката се отби в защитник, което заблуди Фалконе и влетя в мрежата му за 1:0.

До края на полувремето "бианконерите" продължиха да доминират и Фалконе спаси удар на Даниеле Ругани, а хубаво изпълнение на Артур Мело премина на сантиметри от целта. В 45-ата минута Мората пропиля огромен шанс, след като засече от упор към средата на вратата, но Фалконе реагира превъзходно и отново отрази.

След почивката нещата на терена не се промениха и Рабио засече в аут. В 52-ата минута логичното се случи и Юве удвои преднината си. Артур центрира хубаво в наказателното поле, където Ругани с глава преодоля Фалконе за 2:0, пише gol.bg.

В 63-ата минута "Сампдория" се върна в мача. Новото попълнение Андреа Конти пое топката, навлезе в наказателното поле и с изстрел в далечния ъгъл матира Матиа Перин за 1:2. В 67-ата минута торинци сякаш сложиха точка на спора. Фалконе сбърка пас пред наказателното поле и Мануел Локатели открадна топката. Тя попадна в току-що появилия се в игра Пауло Дибала, който не сбърка сам срещу вратаря за 3:1!

В 76-ата минута дебютантът за Юве Марли Аке спечели дузпа, от която Мората не сбърка за 4:1. До края на мача домакините пропуснаха още положения, като Дибала не уцели вратата, а Рабио нацели гредата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК