Официално: "Дженоа" би щута на Шевченко

Кандидат за поста му е Бруно Лабадия

15.01.2022 | 16:10 Редактор: Здравко Черкезов
Официално:

От "Дженоа" официално обявиха, че са освободили Андрий Шевченко от треньорския пост на клуба. Славният нападател прекара много кратко време начело на "грифоните" след назначението си на 7 ноември. 

Генуезците благодариха на украинеца и на неговия щаб за упоритата работа, като уточниха, че временно отборът ще бъде воден от Абдулай Конко. Според италианските медии фаворит за нов наставник на "Дженоа" е германецът Бруно Лабадия, който за последно води "Херта" (Берлин).

Шевченко така и не записа шампионатен успех в периода си като треньор на "грифоните", пише "Тема спорт". Под негово ръководство те направиха три равенства и допуснаха шест загуби в Серия "А". Единствената им победа при младия специалист беше с 1:0 над Салернитана за Купата на Италия, но впоследствие отпаднаха от турнира след загуба с 1:3 от "Милан" след продължения. Именно това беше последният мач на Шева по време на престоя му на "Луиджи Ферарис". 

Той оставя тима на предпоследната 19-а позиция в класирането на Калчото, като активът на "Дженоа" е едва 12 точки или с пет по-малко от "Венеция", който заема спасителното 17-о място.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК