В сблъсъка на титаните Тайбе Юсеин победи Биляна Дудова

Двете се изправиха една срещу друга на държавното първенство по борба в Сливен в категория до 62 кг

14.01.2022 | 21:11 Редактор: Елеонора Танева
В сблъсъка на титаните Тайбе Юсеин победи Биляна Дудова

Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Тайбе Юсеин запази лидерското си място в националния отбор, в категория до 62 килограма. Световната и европейска шампионка имаше опасен и труден съперник в лицето на Биляна Дудова.

Двете световни и европейски шампионки се изправиха една срещу друга на държавното първенство по борба в Сливен. Състезателката на "Левски" спечели шампионския дуел с 2:1. За Дудова бе предизвикателство да се състезава в по-горната за нея категория, което и отреди трето място в крайното класиране.

От своя страна Юсеин бе убедителна и на финала. Тя победи Рая Кьосева с 10:0 и взе приза и за най-технична състезателка.

Другата българска медалистка от Игрите в японската столица в борбата – Евелина Николова пък триумфира в категория до 57 кг и получи наградата за най-резултатна състезателка, информира boec.bg. 

Участничката на Олимпийските игри в Токио, Миглена Селишка без да се изпоти и потруди, стана шампионка при най-леките. В четирите срещи, които трябваше да запише противнички й не посмяха да излязат срещу нея на тепиха. По същия начин се разви и ситуацията в категория до 68 кг, където първа стана Сийка Тодорова.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК