Дербито на Германия: "Байерн" обърна смел "Борусия" (Дортмунд) в мач с 5 гола

Баварците събраха 34 точки на върха и дръпна с четири на преследвача си от Дортмунд

04.12.2021 | 21:40 Редактор: Здравко Черкезов
Дербито на Германия:

"Борусия" (Дортмунд) игра много смело 100 минути, но загуби с 2:3 от "Байерн" (Мюнхен) в дербито на 14-ия кръг в германската Бундеслига, известно като Der Klassiker.

Двата отбора изиграха невероятно първо полувреме на стадион "Сигнал Идуна Парк", което беше динамично и спиращо дъха. Юлиан Брандт откри още в петата минута, но малко след това ощетеният в борбата за "Златната топка" Роберт Левандовски изравни.

Точно преди почивката хегемонът от Мюнхен осъществи пълен обрат при третата стрелба в мача на Кингсли Коман, но малко след подновяването на играта и голмайсторът на домакините Ерлинг Халанд изправи зрителите на крака, предаде gol.bg.

Претенции за дузпа на "Борусия" не бяха уважени от рефера Цвайер, който маркира 11-метров наказателен удар за гостите и Левандовски върна аванса на своите в 77-ата минута.

"Байерн" (Мюнхен) събра 34 точки на върха и дръпна с четири на преследвача си от Дортмунд, който допусна първо шампионатно поражение на свой терен този сезон. Това беше безпрецедентен шести пореден успех за баварците над големия им противник в Бундеслигата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК