Броени часове до старта на 3-тото Европейско първенство по киокушин

Престижната надпревара ще се проведе на 5 декември в зала "Конгресна" на Дворецът на културата и спорта

04.12.2021 | 18:50 Редактор: Здравко Черкезов

Бойци от 19 държави ще участват в 3-тото Европейско първенство по киокушин за мъже и жени под егидата на Световния киокушин съюз (KWU) и Българска карате киокушин федерация. Престижната надпревара ще се проведе на 5 декември в зала "Конгресна" на  Дворецът на културата и спорта. 

"Надявам се  това първенство да мине добре и да се насладим на много хубави двубои. Тези, които искат да победят, ще победят. Пожелавам успех на всички и много победи! Бъдете здрави", коментира шихан Александър Пичкунов, който е генерален секретар на Световния киокушин съюз. 

Състезатели от националния отбор на Българската карате киокушин федерация също ще се включат в двубоите за медали. Страната ни ще бъде представена от Ия Костова, Никол Харизанова, Виктория Наскова, Дилян Николов, Димитър Митев, Кристиян Добрев, Кристиян Дойчев и Васил Димитров.

"В тежката обстановка на пандемия нашата федерация направи всичко възможно да проведем това първенство при спазването на всички здравни мерки и изисквания. Надявам се всичко да мине добре накрая. Приветствам всички участници и им пожелавам успех. Нека най-добрите победят", каза на свой ред шихан Асен Асенов, член на Управителния съвет на Българска карате киокушин федерация.

Сред ВИП гостите на шампионата са  президентът на Международната федерация по карате  Шихан Дейвид Питхол и Генералният секретар на Киокушин световната федерация шихан Анджей Древняк. 

Срещите от Европейското първенство ще стартират утре от  09:00 часа, а финалите са предвидени за 13:00 часа. 

Цялото първенство ще се излъчва на живо по Boec.BG

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК