ЦСКА се поизмъчи, но все пак би "Локо" (Сф) на "Армията"

"Червените" се наложиха с 2:0

02.12.2021 | 19:44 Редактор: Здравко Черкезов

ЦСКА постигна много трудна победа с 2:0 при домакинството си на "Локомотив" (София) в мач от 17-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия".

Резултатът за "червените" откри Жорди Кайседо с гол в началото на второто полувреме, а в 92-ата минута и Георги Йомов също се разписа. С успеха хората на Стойчо Младенов прекъснаха мини серията си от две поредни загуби, които бяха с по 0:2 от "Бодьо/Глимт" в Лигата на Конференциите и "Лудогорец" за първенство.

Освен това ЦСКА постигна първа победа над "железничарите" от четири поредни официални срещи във всички турнири. Но и това можеше да не се случи, ако "Локомотив" беше вкарал положенията си, най-вече през първото полувреме.

Тогава и гол на Йоан Баи беше отменен от ВАР за игра с ръка на Кайседо, а след почивката Александър Александров се разписа за гостите, но и това попадение не беше зачетено, заради засада.

Така ЦСКА събра 32 точки и се намира на 2-ро място в класирането. Лидер с 39 пункта и мач повече от "армейците" е "Лудогорец". "Локомотив" записа осми двубой без победа (5 загуби, 3 равенства) в първенството и заема 11-а позиция с 15 т.

В следващия кръг "червените" гостуват на Пирин в Благоевград, докато възпитаниците на Иван Колев приемат "Лудогорец".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК