Усилени тренировки преди 10-ото издание на SENSHI

Българските състезатели ще се изправят срещу многократни световни и европейски шампиони

30.11.2021 | 10:20 Редактор: Елеонора Танева

Три от големите български имена в бойните спортове - Атанас Божилов, Петър Стойков и Драгомир Петров тренират усилено в Бургас за 10-ото юбилейно издание на международната бойна галавечер SENSHI. На  4 декември в Двореца на културата и спорта във Варна, пред публика, ще излязат шампиони на бойни спортове от 14 държави.

"Подготовката върви по план. Действаме, тренираме, остава само още малко време, остава само да свалим килограмите, още няколко тренировики да влезем в категория и се надяваме всичко да мине нормално", заяви Атанас Божилов.

"Подготовката минава тежко, наблягаме на спаринги, на техника, на силова издръжливост и съм готов на 100%", каза Петър Стойков.

"Там са състезатели на световно ниво. Най-добрите български бойци са там. Доста е стеснен кръгът от състезатели, защото трудно можеш да добиеш поле за изява точно на този ринг", коментира Драгомир Петров.

И тримата състезатели осъзнават, че участието им в бойното шоу е много престижно. Те ще се изправят срещу многократни световни и европейски шампиони. 

Атанас Божилов е един от най-изявените кикбксьори в България. В продължение на дълги години беше капитан на националния отбор по кикбокс на България, световен шампион по кикбокс за професионалисти. Има  7 победи на SENSHI. "Железният", както го наричат,  излиза  на ринга срещу европейския и световен шампион от Швейцария -  "Снайперът" Филип Хафели.

"Разучили сме неговите силни  и слаби страни, напорист съперник е, върви напред. Работи на комбинации, има силно коляно, мисля че няма какво да ме изненада", уточни Божилов.

SENSHI е по правилата на  KWU - те включват хвърления, има техники от муай тай, кик бокс техники, лакти, колена, клинч  и стават атрактивни битки.

Билетите за  10-ото юбилейно издание на международната бойна галавечер SENSHI  са вече в продажба в мрежата на Eventim. Bulgaria ON AIR e специален медиен партньор на събитието и ще го излъчва не живо на 4 декември, стартът на двубоите ще бъде даден в 19:00 часа.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК