Симона Дянкова: Нашият финал си остава така бленуваният Златен Олимпийски медал

Помнете, че първото място не е резервирано!, написа капитанката в прочувственото си послание

28.10.2021 | 16:13 Редактор: Елеонора Танева
Симона Дянкова: Нашият финал си остава така бленуваният Златен Олимпийски медал

Ансамбълът ни по художествена гимнастика се завърна на родна земя. Травма на Лаура Траатс попречи на олимпийските шампионки да участват в състезанието, което беше планирано като последно в състезателната им кариера. 

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова обявиха след олимпийската титла, че след Световното прекратяват спортната си кариера.

"Нашата състезателна кариера завърши! Тук, в Япония, в държавата, в която сбъднахме най-голяма си мечта! Щастливи сме!", написа след прибирането си у дома капитанката Симона Дянкова.

Тя благодари на всички, които са я подкрепяли през последните години, както и на момичетата, които са ѝ се доверили и следвали в отбора.

И написа нещо специално за Лаура:

"Искам да ви кажа нещо за Лаура! Тя щеше да играе дори с една ръка, щеше да рискува дори здравето си за отбора.  Интелигентността и разумността на целия ни екип си проличава точно в подобни моменти! Истинският лидер взима рационални и адекватни решения! Благодаря на доктора ни д-р Мариан Добрев и на г-жа Илиана Раева и на нашите треньори за това, че взеха това разумно решение и прекратихме участието си. Така трябваше!", коментира Дянкова неочакваната ситуация, пред която се изправиха.

"Дойде време да затворя тази страница от живота си! Затварям я с удовлетвореност, с огромна усмивка, но и мъничко тъга.

Пожелавам успех на всички отбори и индивидуални състезателки! В спорта, човещината е от голямо значение! Помнете, че първото място не е резервирано! Борете се за него - с чест и достойнство!", завършва емоционалното си послание капитанката на ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Снимка: lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК