"Челси" тресна "Малмьо" насред "Стамфорд Бридж" с 4:0

Неприятните новини за домакините обаче бяха свързани с контузиите на Ромелу Лукаку и Тимо Вернер

21.10.2021 | 00:41 Редактор: Искра Ангелова

"Челси" тресна с 4:0 "Малмьо" и записа втора победа в група "Н" на Шампионската лига. Така лондончани събраха 6 точки от три мача и направиха важна крачка към първите две места и класиране в следващата фаза на турнира.

Два гола от дузпи за действащите носители на Шампионската лига заби Жоржино (21 и 57-ата минута), по едно попадение добавиха Андреас Кристенсен (9) и Кай Хавертц (48).

Като цяло "Челси" тотално доминира в срещата, създаде половин дузина голови положени, вкара четири гола и заслужено си взе победата и трите точки. Неприятните новини за домакините обаче бяха свързани с контузиите на Ромелу Лукаку и Тимо Вернер, които бяха сменени още преди почивката, информира gol.bg.

Гостите от своя страна с нищо не показаха, че заслужават нещо в тази среща и логично загубиха.

"Челси" започна атакуващо мача и можеше да вкара още в началото, но удар на Бен Чилуел мина до гредата. Последва и пропуск на Лукаку. Лондончани продължиха да натискат и логично отбелязаха.

В 9-ата минута Тиаго Силва центрира към Андреас Кристенсен, който опъна мрежата на шведите за 1:0. Англичаните доминираха изцяло и десет минути по-късно стигнаха до дузпа, след като Лукаку бе съборен в пеналта. Зад топката застана Жоржиньо, който не сгреши - 2:0.

При тази ситуация Лукаку получи неприятна контузия и се наложи да напусне терена. След половин час игра Чилуел можеше да вкара уникален гол, но нямаше шанс.

Малко по-късно и Тимо Вернер бе сменен, след като се контузи. До края на полувремето "Челси" тотално доминира, но с пропуски се отчетоха Чилуел, Хавертц и Калъм Хъдсън-Одой. 

Второто полувреме започна с нов гол за Челси. В 48-ата минута Хъдсън-Одой пусна топката към Хавертц, който технично направи 3:0. Тук интригата практически приключи и срещата се доиграваше.

"Челси" обаче вкара и четвърти гол, като Жоржиньо отново бе точен от дузпа. До края англичаните намалиха темпото, спокойно разиграваха в средата на терена и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК