Пълен обрат на "Олд Трафорд"! Роналдо донесе победата на "Ман Юнайтед" над "Аталанта"

"Червените дяволи" изоставаха с 0:2 на почивката, но стигнаха до триумфа в 81-ата минута

21.10.2021 | 00:09 Редактор: Искра Ангелова

Феновете на "Манчестър Юнайтед" преживяха нова фантастична европейска вечер, след като видяха знаменит обрат и победа с 3:2 срещу "Аталанта" в група "F" на Шампионската лига. 

"Червените дяволи" губеха с 0:2 на почивката след слабо първо полувреме, след което обаче успяха да реализират цели 3 попадения и да стигнат до впечатляващия триумф, от който най-доволен със сигурност остана мениджърът Оле Гунар Солскяер. 

Кристиано Роналдо вкара победния гол, след като преди това Маркъс Рашфорд и Хари Магуайър също се разписаха. Ситуацията в защитата остава проблемна, но все пак тимът събра 6 точки и поведе в групата, докато италианците останаха с 4. 

За домакините Пол Погба неочаквано седна на пейката, като общо промените бяха три. Неманя Матич също липсваше, като на техните места започнаха Фред и Мактомини, а в нападение Маркъс Рашфорд замени Джейдън Санчо, като бе титуляр за първи път от финала в Лига Европа. 

Двубоят започна с подаване на Мактомини към Рашфорд, който бе изведен сам срещу вратаря, но стреля покрай целта. За негов късмет имаше засада, което го спаси. 

"Червените дяволи" започнаха по-добре, като владееха повече топката и опитваха да атакуват, но получиха попадение при първата опасна атака на съперника. В 15-ата минута Дзапакоста бе изведен отдясно и подаде пред вратата, където Пашалич засече в мрежата. VAR провери попадението, което обаче остана. Така за пореден път "Юнайтед" получи гол и проблемите за Оле се увеличиха. 

В 20-ата минута Роналдо проби и центрира към далечната греда, където Фернандеш не успя да засече добре, но отклони към Фред, който пък насочи към вратата, но Мусо успя да избие над гредата. Последва блокиран опит на Паломино срещу Фернандеш. Роналдо стреля точно, макар и от малък ъгъл, но не затрудни вратаря. 

Гостите се защитаваха спокойно и чакаха удобен момент за нова атака, който дойде в 29-ата минута. Тогава италианците отново разиграха добре, последва центриране и Демирал се справи с Шоу и Магуайър, за да прати топката в мрежата на домакините за втори път.

След спокойни минути домакините натиснаха малко преди почивката и като по чудо не стигнаха до гол. Първо Де Хеа спаси удар на Муриел, преди Рашфорд да се измъкне на чиста позициян, но Демирел го спря с отличен шпагат. Веднага след това Фернандеш намери Фред, който навлезе в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, но топката премина малко встрани. Сериозен пропуск! 

В добавеното време пред "Юнайтед" се откри и още един шанс. Демирал не  успя да изчисти и Рашфорд остава сам срещу Мусо. Английският национал обаче, стреля в напречната греда за ужас на феновете и така италианците водеха с 2:0. 

Втората част започна с точен и опасен удар на Роналдо, който бе спасен от Мусо преди в 53-ата минута домакините да върнат един гол. Фернандеш даде отличен пас, като отново Рашфорд се оказа на чиста позиция и не сбърка, пращайки топката по земя към далечния ъгъл. Хубав гол и надежди за домакините! 

"Червените дяволи" се втурнаха  в атака и набързо изработиха няколко картона на съперника. Италианците определено бяха притеснени. Роналдо стреля покрай  вратата от свободен удар, а "Юнайтед" взе тотално инициативата. В 58-ата минута Мактомини стреля в гредата отблизо след пас на Грийнууд. "Аталанта" оцеля! 

Гостите успяха да изнесат играта малко по-напред в следващите минути, но "Юнайтед" ставаше все по-остър. Мусо спаси удар на Роналдо, но в 71-ата минута Де Хеа спаси домакините. Испанецът първо отрази удар на Сапата, а след това някак си се справи и с добавката на Малиновски, предава gol.bg.

Това се оказа много важно, защото в 75-ата минута домакините изравниха. Бързо изпълнен корнер бе изчистен, но напрежението се запази, като последва ново центриране и Хари Магуайър остана свободен на далечната греда, за да засече в мрежата за 2:2! 

Това вдъхнови още повече домакините. Мусо спаси изстрел на Фернандеш, за да дойде моментът на Роналдо. Люк Шоу центрира отлично отляво и португалецът забоде топката в ъгъла. "Олд Трафорд" избухна! 

До края бергамаските просто не вярваха, че могат да постигнат нещо, въпреки че дълбоко в добавеното време създадоха напрежение в наказателното поле на съперника, но не успяха да стигнат до удар. Така домакините отдъхнаха с хубав триумф след трудните резултати във Висшата лига. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК