Мойс Кийн донесе ценна победа на "Юве" в дербито с "Рома"

"Бианконерите" записаха минимален успех с 1:0 в Торино

18.10.2021 | 07:00 Редактор: Тодор Петров
Мойс Кийн донесе ценна победа на

"Ювентус" записа ценна победа срещу "Рома" в дербито на 8-ия кръг на италианската Серия А. "Бианконерите" се наложиха с минималното 1:0 на своя "Алианц Стейдиъм", с което спечелиха четвърти пореден шампионатен мач.

След неубедителния старт на сезона отборът на Масимилиано Алегри започна да напипва верния ритъм и продължава да се изкачва в таблицата.
Единственото попадение в срещата бе дело на Мойс Кийн в 16-ата минута.

Към края на първото полувреме се стигна до любопитна ситуация пред вратата на "Юве". Тами Ейбрахам бе фаулиран в наказателното поле, но въпреки това успя да реализира. Голът обаче бе отменен след прибързания съдийския сигнал за нарушение.

"Рома" трябваше да се задоволи само с дузпа. Жордан Верету застана на бялата точка, но изстрелът му бе отразен от Войчех Шчесни.

С успеха "Юве" се изкачи до 7-ото място в класирането с актив от 14 точки, докато "римските вълци" са само с точка повече на четвъртата позиция.

И за двата отбора предстоят европейски мачове през идната седмица. "Бианконерите" гостуват на "Зенит", а "Рома" ще има тежка визита в Норвегия на "Бодьо/Глимт".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК