ПСЖ обърна "Анже" с дузпа в отсъствието на Меси

Парижани заемат първото място във временното класиране във френската Лига 1

16.10.2021 | 08:07 Редактор: Искра Ангелова

Отборът на "Пари Сен Жермен" обърна "Анже" у дома от 0:1 до 2:1 в двубой от 10-ия кръг на френската Лига 1. Така парижани събраха 27 точки от 30 възможни и заемат първата позиция във временното класиране. Най-близкият им преследвач е "Ланс" с 18, докато днешният им съперник "Анже" върви четвърти с 16.

Гостите изненадващо откриха резултата в 36-ата минута чрез Анжело Фулжини след асистенция на Софиян Буфал.

Резултатът се запази до почивката и притесни доста от феновете на ПСЖ, който не можеше да разчита в този мач на мегазвездата си Лионел Меси. Аржентинецът има ангажименти с националния отбор в квалификациите за Мондиал 2022.

В негово отсъствие диригентската палка пое младата звезда Килиан Мбапе. Той асистира на Данило Перейра за изравнителното попадение в 69-ата минута.

В самия край на мача реферът Бастиен Дешепи отсъди дузпа в полза на парижани след консултация с VAR за игра с ръка на Пиерик Капел в наказателното поле.

Ситуацията предизвика дискусии, тъй като преди това нападателят на парижани Мауро Икарди беше извършил нарушение. В крайна сметка обаче зад топката застана именно Мбапе, който донесе победата за своя тим.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК