"Шериф" поднесе сензацията и шокира "Реал" на "Сантяго Бернабеу"

Гостите от Молдова изиграха страхотен мач и успяха да поведат в 25-та минута

29.09.2021 | 00:12 Редактор: Искра Ангелова

"Шериф" (Тираспол) поднесе голямата изненада в група "D" на Шампионската лига. Молдовците успяха да победят с 2:1 "Реал" (Мадрид) на неговия стадион "Сантиаго Бернабеу".

Гостите от Молдова изиграха страхотен мач и успяха да поведат в 25-та минута, чрез Яхшибаев. Домакините отговориха в четвърт час след подновяването на играта и изравниха от дузпа, а автор на гола стана Карим Бензема. Голямата драма се случи в добавеното време на срещата, когато Себастиан Тил нанесе страхотен шут от границата на наказателното поле и смълча трибуните на легендарния стадион.

Шериф Тираспол постигна една велика победа и записа златна страница в своята история. Освен това молдовският тим вече има две победи в надпреварата и вече спокойно може да мисли за излизане от тежката група, в която са още съставите на "Интер" и "Шахтьор", които по-рано днес завършиха 1:1.

В следващите срещи от групата "Реал" (Мадрид) ще гостува на "Шахтьор", а "Шериф" ще гостува на "Интер".

Карим Бензема изпълни страхотен пряк свободен удар в 18-та минута, но Йоргос Атанасиадис се намеси брилянтно и успя да опази мрежата си суха.

Само 7 минути след това отборът на "Шериф" шокира своя именит домакин. Кристиано демонстрира прекрасна техника и центрира по прекрасен начин в наказателното поле. Жасур Яхшибаев засече топката и я прати в левия ъгъл на вратата за 0:1!

До края на първото полувреме "Реал" (Мадрид) натика своите гости в наказателното поле, но така и не успя да създаде нещо по-интересно пред вратата на молдовците.

Четвърт час след подновяването на играта Винисиус падна в наказателното поле на гостите и потърси дузпа. Реферът не отсъди такава, но в слушалката му съобщиха, че е добре да отиде и да се увери дали е взел правилно решение. Съдията Лорънс Висер прегледа положението и отсъди, че дузпа няма.

Само две минути по-късно отново Винисиус се свлече в полето на "Шериф" и претенциите на домакините за дузпа тук станаха свирепи. Реферът отново подмина ситуацията, но отиде да я прегледа и този път реши, че нарушение има и посочи бялата точка. Зад топката застана голмайсторът на "Белия балет" Карим Бензема. Французинът се засили и с мощен шут прати топката в левия ъгъл за 1:1!

Домакините отново осъществиха натиск към вратата на молдовците, но стражът на "Шериф" развенчаваше всички опити. Така се стигна до първата минута от добавеното време, в което гостите смълчаха трибуните на "Сантиаго Бернабеу". Траоре подаде към Себастиан Тил, който без колебание нанесе коварен шут и прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл.

Домакините не успяха да се съвземат от шока и допуснаха една от най-срамните загуби в цялата си история.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК