България не успя да пребори Русия, тимът ни загуби с 0:3 гейма

Националният ни отбор за мъже под 21 г. претърпя първо поражение на старта на втората фаза на Световното първенство

27.09.2021 | 21:52 Редактор: Жаклина Иванова
България не успя да пребори Русия, тимът ни загуби с 0:3 гейма

Националният отбор на България за мъже под 21 години претърпя първо поражение на старта на втората фаза на Световното първенство за тази възраст, което се провежда в България и Италия. Воденият от Найден Найденов тим отстъпи на Русия с 0:3 гейма (21:25, 22:25, 19:25) в двубой от група F на надпреварата в зала "Левски София". 

"Сборная" записа първите си три точки в този етап и застана на първата позиция, изпреварвайки Полша с по-добро геймово съотношение. Днес "дружина полска" надделя над Бразилия с 3:1 гейма.

Руснаците доминираха на повечето елементи и успяха да излязат от заплетените ситуации, което се оказа решаващо и за развоя на срещата. 

Българските волейболисти поведоха отначало, след което "сборная" изравни и поведе. Последваха нови силни моменти на родния тим, но предимството на съперника на блокада оказа влияние и направи разликата. Момчетата на Найден Найденов успяха да скъсят дистанцията, но не бе достатъчно да преодолеят руснаците. 

Във втората част "лъвчетата" отново тръгнаха силно, но отново не успяха да задържат предимството си. След осмата точка играта продължи равностойно, като на моменти руският тим оформяше лека преднина. В ключовите моменти последва отпускане от страна на българските национали, което доведе и до грешки, предаде БНР.

Двата отбора играха точка за точка и в третия гейм, но шесткратният шампион натисна със сервис и атака и се откъсна от нашите момчета. Това сякаш подейства мотивиращо за "лъвчетата", които наваксаха изоставането си от 8:12 до 11:12. Надлъгването обаче продължи и състезателите на Михаил Николаев отново поеха инициативата. Началният удар отново бе решаващ и в крайна сметка "сборная" затвори чисто срещата след 25:19 и 3:0 гейма. 

Утре (28 септември) българските момчета срещат Полша в 19:00 ч.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК