"Лудогорец" победи "Ботев" (Враца) с 3:1

Мачът в Разград започна с гол на Бърнард Текпетей

26.09.2021 | 21:56 Редактор: Юлия Христова

"Лудогорец" направи добра тренировка преди сблъсъка с "Цървена Звезда" в четвъртък в Лига Европа. Предвид контузиите на Десподов и Недялков в стартовите 11 на шампионите нямаше нито един български футболист. Резултатът бе открит още при първата сериозна атака на "орлите", когато Текпетей от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря – Костов.

Малко по-късно обаче малко неочаквано равенството стана факт. Вердон първо бе изненадан от центриране, след това се подхлъзна и буквално заложи топката на пътя на Матеус и бразилецът без проблеми реализира. Още до края на полувремето "Лудогорец" с нови две попадения реши мача в своя полза. Отбеляза ги нападателят Сотириу в рамките на по-малко от три минути. Първо в 35 - та Са от аутлинията върна към Гонсалвеш, който центрира остро, Гаврилов изби лошо и Сотириу разстреля Костов от няколко метра. 180 – секунди по-късно кипърският нападател бе изведен от Текпетей сам срещу вратаря и технично го преодоля за 3 на 1.

През второто полувреме темпото спадна, мачът явно се доиграваше, като и двата състава бяха доволни от развоя. "Лудогорец" запази сили за сблъсъка с "Цървена Звезда", а "Ботев" се размина с по-тежко поражение. С успеха шампионите дори излязоха временно начело в класирането с 18 – точки. С 9 - "Ботев" (Враца) е на девета позиция.  

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК