Усик закова 100 кг, но Джошуа е значително по-тежък от него (+ВИДЕО)

Ей Джей е точно 108.9 килограма, което е с 300 грама по-ниско спрямо битката му с Кобрата

24.09.2021 | 16:50 Редактор: Искра Ангелова

Дългоочакваният въпрос относно теглото на световния шампион на IBF, WBA, WBO и IBO Антъни Джошуа (24-1) и бившия абсолютен №1 в полутежка категория Олександър Усик (18-0) намери своя отговор. Двамата застанаха за последен път лице в лице, преди битката им в събота вечер на стадиона на "Тотнъм" в Лондон. А резултатите от кантара бяха красноречиви.

Украинецът закова стрелките на 100.4 килограма. Това е най-високото тегло в кариерата на Усик, който е качил 2 кг спрямо победата си над Дерек Чисора преди година. Дори и така обаче, претендентът остава значително по-лек от шампиона.

Индикациите, че Джошуа ще бъде значително по-лек от мача с Кубрат Пулев, не се оправдаха. Имаше дори съмнения, че той може да е с по-малко тегло от Усик, но и това остана далеч от истината. Оказа се, че Ей Джей е точно 108.9 килограма, което е с 300 грама по-ниско спрямо битката му с Кобрата.

При това положение шампионът е с точно 8.5 килограма по-високо тегло от това на Усик. Дали това ще окаже влияние върху крайния изход на мача?

Четете повече по темата в boec.bg.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Усик ако бие Джош на негова територия става абсолютна жива легенда. Сигнализирай за неуместен коментар