Екипът на Бербатов се усъмни в честността на вота за шеф на БФС

Не били обявени правилата и процедурите за провеждане на конгреса

23.09.2021 | 11:40 Редактор: Тодор Петров
Екипът на Бербатов се усъмни в честността на вота за шеф на БФС

Екипът на Димитър Бербатов алармира, че 20 дни преди насрочения за 12 октомври конгрес на БФС, ръководителите на футбола ни все още не са обявили официално какви ще бъдат правилата за издигане на кандидатура за президент на БФС и какви ще бъдат правилата за провеждане на конгреса. Не се упоменавало и каква ще бъде процедурата по гласуването за избор на президент и изпълком.
 

"За съжаление това, което предвижда уставът на федерацията, не е достатъчно, за да се гарантира честен вот. На ход е изпълкомът, който на легитимно свое заседание трябва да потвърди условията. Ръководството на БФС декларира пред футболната общественост, че започва подготовка за провеждане на конгрес. На практика все още не се обявява нищо, което да покаже, че се организира легитимен конгрес", подчертава Бербатов.

Екипът на Бербатов пита: къде са публикувани правилата за издигане на кандидатура само 5 дни преди да изтече срокът за депозиране? Къде са правилата за провеждане на конгреса, за които ние алармираме постоянно?

И се обръща към футболните клубове у нас:

Остават 20 дни до конгреса на БФС! 20 дни да съберете смелост и на конгреса да изразите волята си за промяна недвусмислено и без страх. Заедно да положим толкова желаното ново начало!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК