ЦСКА започна защитата на купата с разходка за 3:0 срещу "Хебър"

През втората част ЦСКА пропусна доста добри положения за още голове

22.09.2021 | 19:54 Редактор: Юлия Христова

ЦСКА постигна убедителна победа с 3:0 срещу "Хебър" в мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Двубоят трябваше да се играе в Пазарджик, но домакините не успяха да вкарат стадиона си в ред и срещата се проведе на стадион "Българска Армия".

Стойчо Младенов бе направил някои промени в състава си. Георги Йомов, Томас Лам, Юрген Матей и Карло Мухар останаха на резервната скамейка. Въпреки това "армейците" не оставиха съмнение за това кой в по-класният отбор и още през първата част пронизаха своя опонент три пъти. Жорди Кайседо се разписа в 25-а минута, а само две по-късно Ахмедов покачи на 2:0. Кайседо отбеляза третия си гол в 41-а минута и направи резултата класически.

През второто полувреме ЦСКА намали темпото и това беше логично с оглед на предстоящото Вечно дерби на България. "Армейците" създадоха някои добри положения, но така и не успяха да се разпишат за четвърти път.

Така "червените" ще очакват жребия за следващия етап на турнира, а лидерът във втория ни ешелон си взема довиждане с надпреварата.

ЦСКА започна много силно двубоят и още в началото на срещата натика своите символични домакини в тяхното поле. Еквадорецът получи подаване от Кери и отправи истински снаряд, с който не остави никакви шансове на Ивайло Василев.

Само две минути по-късно "армейците" нанесоха втори удар. Разиграване между Кери и Варела остави остави последния на добра позиция. Южноамериканецът изведе Ахмедов с ювелирно подаване и нападателят на "червените" не сгреши за 2:0!

Четири минути преди края на първата част резултатът стана класически. Варела пусна технично подаване към Ахмедов, който центрира към Кайседо и за него не остана нищо друго, освен да направи 3:0. Еквадорският стрелец на ЦСКА се разписа с глава.

През втората част ЦСКА пропусна доста добри положения за още голове, като дори удари греда в 88-а минута, но в крайна сметка резултатът се запази и повече попадения не видяхме, пише gol.bg.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК