Стана ясно защо Почетино е сменил Меси

Действията на треньора на ПСЖ и гневната реакция на аржентинеца предизвикаха сериозни вълнения в Париж

21.09.2021 | 21:48 Редактор: Искра Ангелова
Стана ясно защо Почетино е сменил Меси

Наставникът на ПСЖ Маурисио Почетино разкри, че причината да извади голямата звезда на тима Лионел Меси от игра в мача срещу "Лион" в неделя е контузия на аржентинеца в глезена. Действията на Почетино и гневната реакция на Меси предизвикаха сериозни вълнения във френската столица, но днес треньорът на парижани даде своето обяснение.

"Забелязах, че Лео гледа към коляното си. Бяхме доволни от представянето му, той игра много добре през първото полувреме и му липсваше единствено гола. Той игра 76 минути и с информацията, която имахме, решихме да го извадим. Разбирам ситуацията и я приемам", коментира Почетино. "Първият ми приоритет винаги е здравето на играчите и в случая решихме, че ще е най-добре да го извадим. Всички големи шампиони винаги искат да са на терена и реакцията му е разбираема", допълни треньорът на ПСЖ, цитиран от БГНЕС.

Той разкри, че Меси е минал ядрено-магнитен резонанс днес, който е показал натъртване на костта, а в четвъртък на шесткратния носител на Златната топка ще бъде направено ново изследване. Следващият мач на ПСЖ е домакинство на Монпелие в Лига 1 в събота, след което във вторник парижани приемат Манчестър Сити в мач от Шампионската лига.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК