"Мидтиланд" за "Лудогорец": Трагикомедия! Едва прехвърляха топката в нашето поле

Изравниха ни с безобиден пас, пишат на сайта си датчаните

17.09.2021 | 09:38 Редактор: Здравко Черкезов

Сайтът на "Мидтиланд" направи скандален коментар на двубоя между датския тим и българския шампион "Лудогорец", завършил 1:1 в Лига Европа. Екипът на сайта обвинява българския тим, че е бавел нарочно времето, за да пази резултата.

"За трети път в историята на клуба и за втора поредна година "Мидтиланд" участва в мач от груповата фаза на евротурнирите. Двубоят с българския "Лудогорец" в първия кръг на Лига Европа беше и първият мач на Бо Хенриксен като старши треньор в мач от групите. 

"Мидтиланд" получи мечтан старт, когато Густав Исаксен изведе домакините напред само след две минути. Голът падна след перфектен пас на Евандер, който Исаксен просто трябваше да отрази. Датчаните не само на таблото излязоха напред, но и в мислите и действията си. Датчаните бяха най-добрите в началото на мача и контролираха хода на битката.

По средата на полувремето Жуниньо беше близо до отбелязването на първия си гол, когато стигна до голов удар след ъглов, но ударът с глава мина точно над вратата. Половината шансове създадоха домакините, докато "Лудогорец" едва прехвърляше топката в половината на "Мидтиланд". Точно в 32-рата минута късметът беше за българите. Безобиден дълъг пас бе подаден към Десподов, който изведнъж остана свободен в наказателното поле и изравни за 1:1.

От нищото беше постигнато равновесие в резултата. Това малко разконцентрира "Мидтиланд" и уби темпото в останалата част от първото полувреме. Нещо незаслужено беше 1:1 на таблото след първите 45 минути след иначе добрия първи половин час игра.

Отборът на гостите, от друга страна, изглеждаше доволен от тази позиция и те излязоха през втората част с намерението да бавят времето. Беше на ръба на трагикомичното колко минути през второто полувреме минаха със спиране на играта и лечение на техни играчи”, се казва в съобщението на сайта на "Мидтиланд", цитиран от "Труд".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК