Безапелационна Ивет Горанова ще се бори за златото в Токио 2020!

В категория до 55 кг българката направи истински фурор, печелейки 4-те си срещи по пътя към финала

05.08.2021 | 14:45 Редактор: Здравко Черкезов
Безапелационна Ивет Горанова ще се бори за златото в Токио 2020!

Ивет Горанова ще се бие за златото на Олимпийските игри в Токио! В категория до 55 килограма Ивет пренаписа историята на българското карате, след като гарантира поне сребърен медал за страната ни.

След страхотното си представяне в груповата фаза по-рано през деня Ивет Горанова спечели полуфиналната си среща срещу австрийката Бетина Планк. 

Нашето момиче демонстрира характера си рано-рано в битката за финала и постигна две поредни точки, с които взе важно психологическо предимство. 33 секунди преди края Планк отнесе мощен ритник от Горанова и изостана с 0-3.

Случаен ипон обаче в полза на австрийката изравни резултата 17 секунди преди края - 3-3! Българката не падна духом и веднага след това отвърна на удара, за да поведе с 4-3, печелейки и мача, предаде gol.bg.

Това е четвъртият медал в актива на България на Олимпиадата в Токио след среброто на Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет, бронза на Тайбе Юсеин при 62-килограмовите в женската борба и Стойка Кръстева, която е финалистка в турнира по бокс в категория до 51 килограма.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК