Даниел Асенов: Всеки гледа в мен и трябваше да защитя честта на България

Той записа една победа в японската столица

02.08.2021 | 18:01 Редактор: Юлия Христова

"Може би трябваше да започна по-хладнокръвно, но има доста напрежение, това са Олимпийски игри, аз съм единствен от мъжкия национален отбор по бокс, всеки гледа в мен и трябваше да защитя честта на България, съжалявам, че разочаровах хората", сподели българският боксьор Даниел Асенов при завръщането си от Олимпийските игри в Токио.

Асенов записа една победа в японската столица, но на осминафиналите в категория до 52 килограма бе спрян от европейския шампион от Испания Габриел Ескобар.

"Нормално е да съм още афектиран от случилото се, надявам се да се събера мисловно, сега ще имам две седмици да почина и започваме отново. Нашият спорт е доста особен, най-важното е, че видях, че бях добре подготвен физически и психически, просто съдиите не ми оставиха избор, от средата на втория рунд нямах друг избор, освен да се хвърля малко по-хаотично в третия. Опитах се, дадох всичко от себе си. Страхотен тандем сме с Жоел, много неща сме преживяли заедно. Загубата си е загуба, както казва Кубрат Пулев, продължаваме напред. Продължавам с нови сили", сподели Асенов при на Летище София, пише gol.bg.

Асенов пожела успех на последната представителка на България в бокса в Токио Стойка Кръстева. "Сигурен съм в Стойка, много е трудолюбива, доказала се е не само като човек, но като спортист и боксьор, аз съм сигурен, че тя може да стигне до финалите и да завоюва златния медал", каза той. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК