Мария Гроздева на родна земя: С радост чаках момента, в който ще мога да си почивам

Тя се разделя с професионалния спорт със смесени чувства

01.08.2021 | 11:36 Редактор: Елеонора Танева

"Не беше трудно да кажа край, защото се подготвях за това от година и половина насам, даже до последно си мислех, че няма да се проведат тези Олимпийски игри. Само съжалявам, че подготовката ми беше добра, не беше за такова представяне, но това е спортът, невинаги човек може да покаже възможностите си. Не е лесно, ако беше лесно, всеки щеше да взима медал". Това сподели двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева при завръщането си от своето седмо и последно участие на Олимпийски игри.

След участието си в Токио тя сложи край на своята дълга и богата професионална кариера. Гроздева се разделя с професионалния спорт със смесени чувства.

"Хем малко ми е мъчно, че това голямо стрелково семейство, не само в България, а и в целия свят, едва ли повече ще го видя. От друга страна съм щастлива, защото не беше лесно, напрежението е толкова голямо - в състезания, в подготовката, всеки ден, всеки месец. Ставаше все по-тежко с годините, затова вече с радост очаквах този момент да си почивам и да не мисля за оръжия, за тренировки, за състезания, за класирания", каза тя на Летище София.

Гроздева добави, че се чувства изхабена емоционално и психически, особено след добри резултати на тренировки, които не може да постигне на състезания.

На родна земя се завърна и първата ни медалистка на Олимпийските игри в Токио Антоанета Костадинова. Тя бе посрещната от близки, медии и фенове, с цветя. 

"На Олимпиадата в Атина, когато Мария Гроздева взе медал, аз си казах "Искам и аз да съм там, да изпитам тръпката". И  ето - 17 г. по-късно бях там и беше невероятно, това не се описва", сподели развълнуваната олимпийска медалистка.

Вижте повече в репортажа на Сашо Рангелов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК