Футболистите без международен трофей през 21 век – перфектната единайсеторка

01.08.2021 | 15:25 Редактор: Елеонора Танева
Футболистите без международен трофей през 21 век – перфектната единайсеторка

Знаете ли, че има немалко големи европейски и световни футболисти, които никога не са получавали трофей от международните надпревари? Ние ще ви представим един своеобразен отбор от 11 души, с перфектни качества, но без получени титли от европейски или световни първенства. Разбира се, пожелаваме на тези играчи да се докоснат до най-голямото щастие във футболната игра, а сега нека видим техните имена и една страхотна единайсеторка.

Разбира се, можете да се забавлявате, като залагате на настоящите играчи и отбори, които могат да имат по-големи шансове за успех в Sesame онлайн, където Ви предлагат спортни залози на най-големите първенства и турнири в световен мащаб. А сега, нека да преминем по същество.

1 – Кейлор Навас (вратар) Коста Рика

Отличният вратар на Реал Мадрид така и не познава вкуса на нито един международен трофей с отбора си от Коста Рика. Той направи феноменални игри с клуба си, но пък не е взимал нито една титла с националния си отбор. Разбира се, не можем да отречем неговите уникални качества зад рамката на вратата, на които много футболни привърженици в Европа и света симпатизират.

2 – Хавеиер Санети (десен бек) Аржентина

Вън от съмнение е, че Хавиер Санети е една от перлите на "Албицелесте", но пък така и не успя да вземе нито един трофей с отбора си. Много тимове по цял свят биха дали мило и драго, за да се сдобият с такъв талантлив играч, така че можем само да съжаляваме, че не е стигнал до триумфа.

3 – Рио Фърдинанд (централен защитник) Англия

Вън от съмнение е, че Фърдианд е един от най-добрите английски защитни, той бе и един от основните играчи в "Манчестър" (Юнайтед), но не можа да превърне качествата си в слава с националния тим на "Трите лъва" и да завоюва купа в международните състезания.

4 – Ашли Кол (ляв бек) Англия

Ашли Кол е защитник от световна класа, той също беше част от златното поколение на Англия, но признава, че не е направил достатъчно за своята нация и не е успял да донесе титла на англичаните от световни и европейски първенства. Въпреки всичко играчът заслужава признание.

5 – Клод Макелеле (дефанзивен полузащитник) Франция

Този брилянтен полузащитник никога не е печелил титла с Франция. Той е един от играчите, които могат да съжаляват, че са пропуснали най-големите успехи на "петлите" и не са успели да помогнат със своя талант. Все пак трябва да отдадем дължимото на този голям футболист.

6  - Лука Модрич (централен полузащитник) Хърватия

Хърватинът Лука Модрич е един от състезателите, които най-много заслужават международно признание със своя национален тим, но за съжаление не успяха да го получат. Разбира се, Модрич може да се надява, че в най-скоро време ще има истински поводи за радост.

7 - Неймар (ляво крило) Бразилия

Едва ли има футболен фен, който да не познава бразилеца Неймар, но той също няма трофей с отбора си на международния подиум. На какво се дължи това, можем само да гадаем.

8 – Ариен Робен (дясно крило) Нидерландия

Ариен Робен е опитен боец и го е доказвал нееднократно в международните надпревари. Той дори стигна до финал през 2010, който обаче бе изгубен от нидерландците. Дясното крило е сред добрите играчи, които така и не изпитаха върховното щастие от големите първенства.

9 – Дидие Дрогба (нападател) Кот д‘Ивоар

Котдивоарският нападател Дидие Дрогба правеше запомнящи се игри за своя "Челси", но нито веднъж не стигна до интернационална купа или титла със своя национален отбор. Той със сигурност заслужава подобен тип награда, но така или иначе, не успя да я получи.

10 – Хуан Роман Рикелме (атакуващ полузащитник) Аржентина

Един от най-големите изпълнители на свободни удари също не съумя да стигне до европейско и световно отличие, въпреки че е една от най-запомнящите се фигури в Аржентина. Ето защо го поставяме на десето място в нашия импровизиран отбор.

11 – Върджил Ван Дайк (централен полузащитник) Нидерлания

Завършваме с големия футболист на "Ливърпул" и държавния тим на Нидерландия, който не помни спечелен финал на европейската и световната сцена, колкото и жалко да е това за него.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК