Хамилтън беше най-бърз в квалификацията за Гран При на Унгария

За шампиона това е трети полпозишън от началото на сезона

31.07.2021 | 19:26 Редактор: Елеонора Танева

Двата "Мерцедеса" на Люис Хамилтън и Валтери Ботас бяха над всички в квалификацията преди утрешната Гран При на Унгария - 11-и кръг от сезона във Формула 1.

Световният шампион записа своя 101-ви полпозишън и сложи край на доминацията на Макс Верстапен, който печелеше неименно последните четири квалификации. Хамилтън изпревари с 0.315 секунди своя съотборник – Валтери Ботас. Верстапен се нареди трети с изоставане от +0.421. Четвърти ще потегли Серхио Перес.

Пиер Гасли, Ландо Норис, Шарл Льоклер и Естебан Окон допълват топ 8,За Хамилтън това е трети полпозишън от началото на сезона и шанс да си върне първото място в генералното класиране. Той изостава на 8 точки от Верстапен на върха, а също така и чака своята победа номер 100 в шампионата.

Съперничеството на двамата ще се поднови утре, след като бяха замесени в скандал по време на Гран При на Великобритания в предишния кръг. До момента британецът има 8 победи в Гран При на Унгария, докато при триумф на Верстапен това ще е негов първи успех на Хунгароринг.

Със сигурност обаче на нидерландеца ще му бъде доста трудно срещу двата мерцедеса , които ще потеглят преди него в утрешния старт.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК