Разочарование за Ноле, остана без медал от Токио

Той ще има втори шанс за бронз на смесени двойки

31.07.2021 | 13:05 Редактор: Искра Ангелова
Разочарование за Ноле, остана без медал от Токио

Поставеният под номер 6 в схемата Пабло Кареньо-Буста спечели бронзов медал на олимпийския турнир по тенис на Игрите в Токио. Испанецът постигна изненадващ успех над световния номер 1 Новак Джокович след 6:4, 6:7 (6) и 6:3 за близо 3 часа игра. Джокович засега остава без медал, но ще има втори шанс за бронз на смесени двойки. Там той си партнира с Нина Стоянович, като в спор за оотличието ще мерят сили с представителите на Австралия - Ашли Барти и Джон Пиърс.

Още в първия сет Джокович стартира с колебливите изяви, които изглеждаха свързани с физическото му състояние. Сърбинът допусна пробив в петия гейм, а след това пропусна две възможности за пробив и в крайна сметка отстъпи с 4:6.

Втората част бе равностойна и нямаше нито една възможност за пробив, като съвсем логично се стигна до тайбрек. В него Кареньо-Буста стигна до мачбол при 6:5 в своя полза, но Ноле не бе казал последната си дума и успа да обърне до 8:6, с което изравни резултата.

Третият сет стартира с възможност за брейк пред Джокович, но Кареньо-Буста успя да се измъкне от трудната ситуация. Това даде импулс в играта му и се стигна до пробив в негова полза, а световният номер 1 бе видимо изнервен, предава gol.bg.

Двамата продължиха убедителното си представяне на сервис, а Кареньо-Буста стигна до мач бол при 5:3 в своя поза. Ноле отрази тази възможност и още три след това, но при петия опит представителя на Испания грабна бронзовия медал.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК