Кой футболист ще остане култов герой от Евро 2020?

28.07.2021 | 12:30 Редактор: Елеонора Танева
Кой футболист ще остане култов герой от Евро 2020?

Едва ли има недоволни от Евро 2020, тъй като първенството предложи много интересни моменти на феновете. В крайна сметка най-силният отбор се оказа Италия, който спечели най-голямото отличие. Кой футболист обаче ще остане култов герой от надпреварата, е добър въпрос, на който ще се опитаме да отговорим, като предложим няколко играча в тази статия.

Рахим Стърлинг от Англия

Немалко критици на Рахим Стърлинг изказаха съмнение около този избор на Саутгейт за Евро 2020. Футболистът обаче обори съмненията и демонстрира страхотни игри на надпреварата. Играчът показа таланта си още в груповата фаза вкарвайки голове на Хърватия и Чехия, а след това наниза попадение и на Германия в осминафиналния сблъсък срещу Германия. По този начин Стърлинг се превърна в големият герой на английските национални  в първенството.

Джорджо Киелини от Италия

Един от големите герои на тазгодишния европейски шампион Италия, се нарича Джорджо Киелини. Той е 36-годишен, и се състезава за отбора на "Ювентус", а тук на Eвропейското първенство показа запомнящи се игри и оправда доверието на треньора си. Той ще бъде запомнен и с проклятието „Кирикочо!“, което изрича, преди да бъде изпълнена дузпата от Сака във финалния мач срещу англичаните. Състезателят със сигурност заслужава много похвали.

Каспер Шмайхел от Дания

Каспер Шмайхел може да служи за пример на всички вратари, които участваха на Евро 2020. Той е не само добър играч, но и голям джентълмен, добър човек и истински професионалист. Стражът на датските национали и английския Лестър Сити демонстрира завидни възможности в рамките на вратата. Датският вратар хвана дузпа на Хари Кейн, макар че имаше опит да бъде заслепен с лазер от публиката. Неговите изяви на Евро 2020 ще се помнят дълго от феновете.

Леонардо Спинацола от Италия

Леонардо Спинацола беше един от най-добрите италиански футболисти, преди да се контузи в мача срещу Белгия. Той направи, така че всички да се наслаждават на представянето му, след като се завърна с важна асистенция за гола на Киеза срещу Австрия за крайното 2:1. Спинацола получи признание за изявите си от публиката, която не спря да скандира името му при победата на италианците над Испания, когато двубоят приключи 4:2 с изпълнение на дузпи.

Стивън Цубер от Швейцария

Този играч показа много неща във футболен аспект на французите, и с неговото съдействие Швейцария успя да отстрани „петлите“ от Евро 2020, след като бяха изпълнени дузпи. Цубер направи феноменален мач със своите асистенции и отлични идеи в атака, които ще се помнят дълго време от загубилият тим на Франция. Ето защо, го поставяме в тази класация и смятаме, че ще се съгласите с всообщото мнение, че това е един голям талант за футболна Швейцария.

Какво да очакваме от тези футболисти в бъдеще време?

Вън от съмнение е, че горепосочените играчи имат огромен талант. Те го демонстрираха на Евро 2020, и ще бъдат запомнени от запалянковците. Вие можете да залагате на тях и отборите им в букмейкърския сайт на Сезам, както и се възползвате от Sesame бонуси, с чиято помощ ще имате повече средства за залагане и респективно възможност за по-добри печалби.

Вън от съмнение е, че имената на тези футболисти ще будят интерес сред привържениците на футбола още дълго време. Ние пък се разделяме с надеждата, че тази статия е била полезна за Вас и пожелаваме на всички още много горещи емоции по стадионите в Европа и целия сят.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК