Ивайло Иванов аут от Олимпиадата: Дадох всичко от себе си, имаше фалшиви атаки на съперника

Българинът отстъпи на Шарофидин Болтабоев в категория до 81 килограма

27.07.2021 | 09:15 Редактор: Десислава Атанасова
Ивайло Иванов аут от Олимпиадата: Дадох всичко от себе си, имаше фалшиви атаки на съперника

Една победа и една загуба. Това е равносметката за най-добрия български джудист Ивайло Иванов на Летните олимпийски игри в Токио. Най-добрият ни джудист стартира битката в категория до 81 килограма по фантастичен начин, но след това отпадна на осминафиналната фаза.

В първата си среща Ивайло излезе срещу 36-годишният ветеран Емануел Лученти и го победи с ипон за едва 28 секунда, което бе на бързата победа в тази фаза на турнира.

 

Битката за място на 1/4-финалите националът ни излезе срещу номер 7 в ранглистата Шарофидин Болтабоев. Двубоят бе изключително оспорван и продължи повече от 10 минути, след като и двамата не успяха да запишат точка в редовното време.

Иванов бе много стабилен и уверен в началото, а и двамата джудисти показаха отлична защита. Съдията ги предупреди в началото, че не правят двоен захват и им даде по едно наказание. 25-годишният узбек получи второ за неправилно хващане на панталона, което постави Иво в много изгодна позиция.

 

Стигна се до "Златен резултат“, което време продължи близо 6 минути. В него няколко пъти реферът можеше да даде трето нарушение за Болтабоев, което моментално да го дисквалифицира, но не се случи. Вместо това съдията изгони неговият треньор, а Иванов също получи второ си предупреждение.

Умората и в двете джудоки бе много голяма и за наше съжаление, Иво пръв допусна да бъде изненадан и Болтабоев записа ва-дзари, което го прати напред в турнира, пише Boec.bg.

Така България остава без медал от турнира по джудо, след като и тримата ни представители не успяха да стигнат до борбата за разпределянето на отличията.

"За жалост не успях да продължа, дадох всичко от себе си. Имаше фалшиви атаки на съперника, но съдиите не ги отчетоха, така са решили“, каза Иванов след срещата.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК