Антоанета Костадинова спечели сребро за България в Токио

Българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел

25.07.2021 | 07:50 Редактор: Юлия Христова

Първият медал за България на Олимпиадата в Токио вече е факт! Антоанета Костадинова спечели сребро, след като завърши втора в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.

Българката преодоля квалификациите с шести резултат, а във финала водеше до последния изстрел, но беше изпреварена от рускинята Виталина Бацарашкина. Бацарашкина събра общ сбор от 240,3 точки, което е олимпийски рекорд, и заслужи златния медал. Костадинова остана на 0,9 точки след нея, а трета се нареди китайката Рансин Дзян с 218,0 точки.

За Антоанета Костадинова това е първи медал в третото й участие на Олимпийски игри.

"Трудно е да коментирам нещо такова. Благодаря на всички, които са замесени в този процес. През цялото време треньорът ми Христо Хрисов беше човекът, който ме караше да продължавам", сподели медалистката.

Именно наставникът на Антоанета беше и първият човек, който я прегърна и поздрави след последния изстрел на финала.

"Не оценявам така нещата, че съм загубила златото. Предпочитам да се радвам на среброто, защото всеки от нас е дошъл за медал. Медал от Олимпиадата не може да се сравни с нищо друго. И след като Господ ми е отредил сребро, значи съм доволна от среброто“, каза още Костадинова.

Антоанета Костадинова ще вземе участие и на 25 метра малокалибрен пистолет. Другата ни представителка в дисциплината - Мария Гроздева, не успя да се класира за финала. Тя обяви, че след Олимпиадата слага край на успешната си кариера, пише dnes.bg.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
йокин
преди 2 години
БРАВО!!!ДА СПЕЧЕЛЯТ,МЕДАЛИ,ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ.Да зарадват-ИЗМЪЧЕНИТЕ,НИ СЪНАРОДНИЦИ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години