Стар познайник нанесе първа загуба на "Лудогорец" в контролите в Австрия

Унгарският първенец победи българския с 3:1

23.06.2021 | 20:08 Редактор: Здравко Черкезов

"Лудогорец" записа първо поражение при контролите си в Австрия, след като отстъпи с 1:3 от "Ференцварош".

Унгарският първенец поведе в 23-тата минута след грешка в защитата на "Лудогорец". Мирто Узуни вкара с глава, след като остана непокрит в наказателното поле при центриране отляво. В 74-тата минута унгарците удвоиха преднината си след гол на капитана Франк Боли. Българският шампион върна един гол в 81-вата минута, когато резервата Пиерос Сотириу вкара от близо. Мавис Чибота проби отлично по лявото крило и сви топката към дузпата за Елвис Ману. При неговия изстрел се получи рикошет и Сотириу протегна крак, за да вкара за 1:2, предаде БГНЕС.

Три минути преди края на редовното време Айса Лайнуди успя да вкара трети гол за "Ференцварош" след коварен удар от разстояние. Тупкащата топка заблуди Серджио Падт, който не се намеси по най-добрия начин и кълбото влезе в мрежата. Така, разградчани записаха първо поражение, след като на австрийска земя имаха победа и равенство.

В първите си два мача в Австрия "зелените" победиха аматьорите от "Хаймщетен" с 2:0, а срещу първенеца на Румъния "Клуж" направиха 1:1.

За "Лудогорец" предстои мач с ЛАСК (Линц) на 27 юни, а после срещата от Шампионската лига с "Шахтьор" (Солигорск) на 7 юли.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК