Кош в последната секунда донесе втора победа на "Финикс" срещу "Клипърс"

ДиАндре Ейтън получи страхотен пас от Джей Краудър и реализира при оставащи 7 стотни до края на двубоя

23.06.2021 | 19:33 Редактор: Здравко Черкезов

Кош в заключителните секунди донесе втора победа на "Финикс" срещу "Лос Анджелис Клипърс" във финала на Западната конференция на НБА. Центърът ДиАндре Ейтън получи страхотен пас от Джей Краудър и реализира при оставащи 7 стотни до края на двубоя. 

"Слънцата" спечелиха със 104:103 и поведоха с 2-0 успеха в серията. По този начин за трети пореден път Клипърс допускат подобно изоставане в плейофите. 

Отборът на Тайрон Лу трябваше да преследва обрат в предходните си две серии срещу "Далас" и "Юта", като в крайна сметка успя да постигне целта си след 4:3 над "Маверикс" и 4:2 над "Джаз". 

Лидерите на "Финикс" и "Клипърс" - Крис Пол и Кауай Ленърд, не взеха участие и във втората среща. Пол  все още изчаква позволение за завръщане в игра, след като се зарази с коронавирус, докато крилото на калифорнийци продължава да лекува контузия в коляното.

Камерън Пейн вкара рекордните в кариерата си 29 точки за "Финикс", като към тях добави и 9 асистенции. Ейтън допринесе с 24 точки и 14 борби, а лидера на тима Девин Букър вкара 20. 

Пол Джордж бе най-резултатен за "Клипърс" с 26 точки, Реджи Джаксън добави 19.   

Серията се мести в Лос Анжелис, а третата среща е в петък.     

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК