Дания възкръсна, разгроми Русия и е на 1/8-финал на Евро 2020

"Червеният динамит" се наложи над "Сборная" с категоричното 4:1 в Копенхаген

22.06.2021 | 06:42 Редактор: Здравко Черкезов

Дания разгроми Русия с 4:1 в последния си мач от груповата фаза и продължава към 1/8-финалите на Евро 2020. Преди този кръг "червеният динамит" нямаше спечелена точка и излизането от групата изглеждаше като невъзможна мисия.

Селекцията на Каспер Хюлманд предложи много качествен футбол на стадион "Паркен" и не остави съмнение в по-голямата си класа спрямо днешния съперник.

Микел Дамсгор (38‘) се разписа през първото полувреме, а попадения на Юсуф Поулсен (59‘), Андреас Кристенсен (79‘) и Йоаким Меле (82‘) донесоха изразителния успех на Дания. За "Сборная" Артьом Дзюба (70‘) отбеляза единствения гол от дузпа.

Трудното начало на надпреварата и двете загуби – от Финландия и Белгия, не сломиха "червения динамит" и ето че с една победа и по-добри показатели от своите конкуренти, Дания излиза на второ място в своята група "B".

Белгия направи услуга на скандинавците, след като се наложи над Финландия с 2:0 и ги остави зад датчаните, а катастрофалната загуба за Русия означава, че отборът на Станислав Черчесов приключва участието си на Евро 2020.

На осминафиналите Дания ще се изправи срещу отбора на Уелс на 26 юни на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК