Григор Димитров изпадна от Топ 20

Цветана Пиронкова прескочи десет места и отново е първа ракета на България

21.06.2021 | 10:55 Редактор: Искра Ангелова
Григор Димитров изпадна от Топ 20

В публикуваните днес световни ранглисти Григор Димитров отстъпи с една позиция и е вече №21, а при жените Цветана Пиронкова прескочи десет места и отново е първа ракета на България.

Следващият турнир, в който трябва да участва Димитров е Уимбълдън. Той не е играл от 30 май, в първия кръг на "Ролан Гарос", когато заради контузия трябваше да се откаже. Григор е полуфиналист в турнира в Лондон от 2014 година.

Димитър Кузманов запазва 244-ото си място. Днес, не преди 16 часа днес 27-годишният пловдивчанин ще запише дебюта си в квалификациите на Уимбълдън с мач срещу румънеца Мариус Копил. Адриан Андреев е №339. На върха продължава да е Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и Рафаел Надал.

При дамите Цветана Пиронкова е вече 103-а в света, благодарение на полуфинала си в Нотингам. За пловдивчанката това беше първо достигане до топ 4 в турнир от 15 януари 2015 година, когато стигна до тази фаза в Сидни, информира БНР.

Виктория Томова запазва 105-ото си място. Изабелла Шиникова е 220-а, а Елица Костова е №258. Четирите българки очакват днес жребия за квалификациите на Уимбълдън. В челото няма промяна. Води Ашли Барти пред Наоми Осака и Симона Халеп.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК