Финалът на Евро 2020 в Англия под въпрос?

УЕФА е заплашила Острова с отнемане на домакинството и преместването му в Унгария

18.06.2021 | 11:35 Редактор: Десислава Атанасова
Финалът на Евро 2020 в Англия под въпрос?

УЕФА е заплашила Англия с отнемане на домакинството на финала на Евро 2020 и преместването му в Унгария, съобщи “Таймс”.

От евроцентралата настояват британското правителство да изключи от задължителното карантиниране 2500 ВИП личности, които се очакват за мача за трофея на 11 юли. 

Ако това не се случи, срещата за трофея най-вероятно ще се изиграе на “Ференц Пушкаш” в Будапеща, където преди дни се състоя първият двубой при пълен капацитет на стадиона. 

Според действащите в момента разпоредби в битката с коронавируса влизащите във Великобритания трябва да прекарат 10 дни под карантина. УЕФА изрази надежда, че властите във Великобритания ще вдигнат карантинните рестрикции и за чуждестранните фенове, които искат да гледат финалната фаза на Евро 2020. 

Полуфиналите и финала на турнира ще се проведат на "Уембли" в Лондон, но според настоящите предписания на здравните власти всички граждани на страни от "кехлибарения" или “червения” списък, в който попадат почти всички европейски държави, трябва да преминат 10-дневен карантинен период. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК