Нидерландия мина с лекота през Австрия и е на 1/8-финал на Евро 2020

"Лалетата" победиха с 2:0 на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам

18.06.2021 | 08:35 Редактор: Искра Ангелова

Нидерландия се класира за 1/8-финалите на Евро 2020, след като победи Австрия с 2:0 на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам!

"Лалетата" започнаха вихрено двубоя и още в 11-тата минута получиха право да изпълнят дузпа. Мемфис Депай застана зад топката и не остави шансове на австрийския страж. Голът на успокоението падна в 67-та минута, когато Дензъл Дъмфрис получи топката в наказателното поле и на опразнената врата удвои преднината на домакините.

Така "лалетата" постигнаха втора победа в турнира и с актив от 6 точки те вече не могат да бъдат изместени от първото място. Австрия и Украйна пък ще решат съдбата на второто място в директен сблъсък един срещу друг.

Домакините започнаха много силно и още в началото на срещата притесниха сериозно състава на Австрия.

Натискът на "лалетата" даде резултат в 8-та минута, когато Дензъл Дъмфрис напредна с топка в крака и бе съборен в наказателното поле. Реферът първоначално подмина ситуацията, но бе посъветван да прегледа ситуацията със системата VAR. Израелският съдия не се нуждаеше от много време пред монитора и посочи бялата точка. Мемфис Депай се нагърби с изпълнението и бе точен. Нидерландия взе ранен аванс.

В средата на първото полувреме Депай се озова на добра позиция за стрелба и можеше да удвои преднината на своите, но оплете топката от външната страна на мрежата, информира gol.bg.

Минутата бе 40-та, а главно действащо лице отново Мемфис Депай. Той получи успореден пас в наказателното поле и от границата на малкото наказателно поле не успя да намери очертанията на вратата и прати кълбото високо в небесата.

Малко след това и Жоржиньо Вайналдум имаше отлична възможност, но австрийците отново оцеляха. Вместо да стреля във вратата, той нацели гърба на бранител в черно.

Нидерландия и Австрия се прибраха на почивка при резултат 1:0 за "лалетата".

Четвърт час след подновяването на играта "лалетата" изпълниха първия си корнер в мача. След изпълнението му, първо Де Лихт, а после и Де Врай се опитаха да намерят очертанията на вратата, но гостите оцеляха след самоотвержени намеси на вратаря и бранител на Австрия.

В 67-мата минута прошка нямаше! Нова бърза атака, при която Мален изведе Дензъл Дъмфрис и той отбеляза на опразнената врата. Втори гол за него в турнира и втори гол за Нидерландия в мача!

Първият точен изстрел за гостите дойде чак в 85-тата минута. Карим Онисиво избяга от пазача си и нанесе удар в очертанията на вратата, но Стекеленбург показа, че не е заспал и улови топката без проблем.

Това беше и последният по-интересен епизод в мача. Двата тима се примириха с резултата и Нидерландците вече гледат към 1/8-финалите.

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК