Дания без Ериксен се бори, но загуби срещу фаворита Белгия с 1:2

"Червените дяволи" се класираха за 1/8-финалите в Евро 2020

17.06.2021 | 20:55 Редактор: Здравко Черкезов

Отбор №1 в ранглистата на ФИФА Белгия победи с 2:1 Дания във втори мач от група “B” на Евро 2020, игран на стадион "Паркен" в Копенхаген.

Белгия стигна до победата след обрат, а мачът започна перфектно за датчаните. Окрилен от подкрепата на стадион "Паркен" и добрите новини около състоянието на съотборника им Кристиан Ериксен, "червеният динамит" избухна още във втората минута. 

След грешка на Денайер топката се озова в Хойберг, който изведе чудесно Поулсен и централният нападател на Дания откри резултата с втория най–бърз гол на Европейско първенство, отбелязан след минута и 39 секунди. 

До края на полувремето домакините продължаваха да владеят инициативата и в няколко случая бяха близо да решат изхода на мача с второ попадение. Белгия удържа да почивката, а след нея селекционерът – Роберто Мартинес, пусна големия си коз – Кевин де Брьойне и халфът на "Манчестър Сити" бе в основата на обрата. 

В 54–тата минута мощния Лукаку проби отдясно върна към Де Брьойне, който буквално задължи Торган Азар да възстанови равенството. 

Голът окрили белгийците и те заиграха по–добре, а натискът им даде резултат в 70–ата минута. 

Този път Де Брьойне влезе в ролята на голмайстор и с плътен удар от границата на наказателното поле донесе победата на тима си. Така с пълен атив от шест точки Белгия си осигури място във фазата на елиминациите, докато Дания е на последното място без спечелена точка.   

Вижте повече в репортажа на Симеон Ичев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК