Сълзите на Сабрина: Съпругата на Ериксен си помислила, че той е починал на терена

Водещ кардиолог във Великобритания сподели, че героичността на Кяер е била ключова

13.06.2021 | 17:15 Редактор: Искра Ангелова
Сълзите на Сабрина: Съпругата на Ериксен си помислила, че той е починал на терена

Бившият вратар на Дания Петер Шмайхел сподели, че съпругата на Кристиан Ериксен е помислила, че съпругът ѝ е починал по време на шокиращия инцидент на Евро 2020.

Легендарният страж заяви, че играчите на Дания е трябвало да успокоят Сабрина, от която Ериксен има две деца, и да ѝ кажат, че нейният любим все още диша.

"Ужасни минути, никаква информация. Наблюдавахме играчите. Това се случи не много далеч от мястото, където бяха разположени всички съпруги на играчите. Разбира се, Сабрина веднага видя случващото се и нахлу на терена. Видях и сина ми, който тичаше към нея, за да ѝ каже, че Кристиан диша, тъй като тя си мислеше, че е починал", коментира пред BBC Radio Five Live Петер, чийто син е Каспер Шмайхел - един от малкото играчи, които запазиха самообладание по време на ужасяващата гледка.

Каспер и капитанът на Дания - Симон Кяер, въпреки че се опитваха да се справят със собствените си емоции, когато видяха как техният съотборник се свлича на терена, бяха сред звездите, които безкористно подкрепяха Сабрина.

Сабрина и Ериксен имат две деца - момиченце, родено през декември м.г., както и син, който е роден през юни 2018 г.

euro2020

А двамата започнали да се виждат през 2012 г., когато Ериксен играеше още за "Аякс", а в момента двойката живее в Милано.

По-рано излезе официално съобщение от УЕФА, че той вече е в стабилно състояние и дори е успял да изпрати съобщение на съотборниците си от "Интер", в което им е написал: "Добре съм".

"Играчите са много близки и в този момент всички общувахме помежду си. Не искам да говоря за състоянието му, но мога да ви кажа, че колапсът на Ериксен не се дължи на Ковид-19. Той не е ваксиниран", заяви изпълнителят директор на "Интер" Бепе Марота.

А един от водещи кардиолози във Великобритания - Скот Мъри, сподели, че героичността на Кяер е била ключова и че Ериксен е имал късмета да има толкова добра подкрепа около себе си.

"Просто сме щастливци, че играчите на терена знаеха какво да направят и да поставят тялото му в безопасна позиция. Но това може би е краят на кариерата му. Италианците не позволяват на хора със сериозни сърдечни проблеми да взимат участие в каквито и да е спортове", каза той.

А лекарят на националния отбор на Дания Мортен Бьоесен беше един от хората, които се грижеха за Кристиан Ериксен на терена. 

"Когато стигнах до него, той беше на една страна. Дишаше и усещах пулса му, но внезапно това се промени и както всички видяха, започнахме да му правим масаж, за да му окажем кардио-пулмонарна първа помощ. Успяхме да го върнем към живота. Той проговори, преди да бъде откаран в болницата", подчерта Бьоесен.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК