"Черно море" е на победа от 7-ото място след равенство между "Левски" и "Царско село"

Мачът на "Герена" завърши 1:1

17.05.2021 | 22:08 Редактор: Искра Ангелова

"Левски" пропусна златен шанс да се доближи до "Черно море" в битката за бараж за Европа, след като не успя да победи "Царско село". Мачът на "Герена" завърши 1:1 и предложи един куп интересни положение пред двете врати. 

През първото полувреме и двата отбора уцелиха по една греда чрез Стефан Христов и Андриан Краев. След почивката гостите не получиха дузпа, след като Живко Атанасов на два пъти игра с ръка, а после и "Левски" имаше претенции за наказателен удар за фаул срещу Здравко Димитров.

Така се стигна до 62-ата минута, когато Андерсон Кордейро със страхотен шут матира Звонимир Микулич за 1:0! В 72-ата минута "Левски" все пак получи дузпа за нарушение на Джони Пласид срещу Мартин Петков. Зад топката застана Борислав Цонев, който не сбърка за 1:1, предава gol.bg.

До края не падна нов гол и мачът завърши без победител. Така "Левски" има 38 точки и отново изостава на 4 т. от Черно море, който заема заветното 7-мо място. "Царско село" е с 37 пункта, докато "Ботев" (Пловдив) има 26 т.

В следващия кръг "сините" приемат "канарчетата", докато за варненци предстои гостуване на "Царете" и победа ще им гарантира участие на бараж за Лигата на конференциите.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК