"Ботев" (Пловдив) и "Черно море" не успяха да се победят в Коматево

С точката "моряците" събраха 42 точки в актива си и остават лидер в Групата за Лига Европа

17.05.2021 | 19:48 Редактор: Искра Ангелова

"Ботев" (Пловдив) и "Черно море" не се победиха и завършиха 1:1 в интересен двубой от плейофната фаза на Първа лига за класиране на бараж за Лига Европа, който се игра на стадиона в Коматево.

Варненци излязоха напред в резултата през първото полувреме. Точен за гостите бе Стефан Станчев в 42-та минута на двубоя. "Канарчетата" отвърнаха на удара в 69-тата минута, когато Атанас Илиев отбеляза красив гол с глава и възстанови равенството.

С точката "моряците" събраха 42 точки в актива си и остават лидер в Групата за Лига Европа, а "Ботев" е без шансове за класиране на бараж със своите 26 пункта.

Още в началото Салиф Сисе опита да прехвърли Георги Георгиев, но топката мина над вратата на гостите. Малко по-късно Джонатан Перейра комбинира с Емануел Току, а той с извеждащ прати топката в наказателното поле за Филип Филипов. Българинът стреля с десния крак по диагонала, но топката срещна гредата и варненци оцеляха.

В 24-тата минута Емануел Току изведе Салиф Сисе в половината на "Черно море", а той се откъсна зад защитата на "Черно море". Вратарят Георги Георгиев обаче предвидливо излезе, скъси ъгъла и успя да изчисти топката в тъч.

Три минути преди края на първото полувреме Черно море излезе напред в резултата. Илиан Илиев центрира от корнер към зоната на Стефан Станчев. Той изпревари Салиф Сисе, който не успя да му попречи и топката влезе във вратата на Янко Георгиев - 1:0 за "Черно море".

Въпреки, че Черно море бе по-активният от двата тима, "канарчетата" успяха да изравнят в 69-тата минута. Домакините изпълниха корнер, а Атанас Илиев излезе на първа греда и много хубаво насочи топката в близкия ъгъл за 1:1.

Две минути по-късно "Ботев" можеше да стигне до пълен обрат. Емануел Току получи топката в наказателното поле. Оставен непокрит той овладя и нанесе удар, но бранител на моряците се хвърли самоотвержено и успя да блокира шута му, а топката излезе в корнер. След изпълнението му Виктор Генев отбеляза гол, но той бе отменен заради засада.

Мачът доста се отвори и отговорът на "Черно море" не закъсня. Пабло Гарсия нанесе страхотен шут в 75-тата минута, но за щастие на Янко Георгиев топката мина встрани от вратата, предава gol.bg.

До края на мача гостите натиснаха, но така и не успяха да спечелят трите точки.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК