"Локо" (Пд) излъга ЦСКА в битката за второто място

Пловдивчани надделяха с 2:0 след спорно съдийство

15.05.2021 | 22:10 Редактор: Десислава Атанасова

Отборът на "Локомотив" Пловдив увеличи сериозно шансовете си да завърши на второ място в класирането на Първа лига и да участва в евротурнирите през следващия сезон, след като победи прекия си конкурент за тази позиция ЦСКА с 2:0 у дома в мач от 30-ия кръг на първенството.

Преди двубоя на стадион "Лаута" в Пловдив двата тима бяха с равен брой точки - 56, като победителят щеше да си осигури сериозно предимство пред други при само два оставащи мача за всеки от тях до края на сезона.

Срещата бе равностойна, но домакините бяха по-ефективни в атака и нанесоха своя удар в заключителните 15 минути, когато капитанът на тима Димитър Илиев първо откри резултата от дузпа в 77-та минута, а малко след това сложи точка на спорта с втори гол.

От своя страна "армейците" не успяха да отправят нито един точен изстрел в цялата среща и по този начин намалиха шансовете си да спечелят директна виза за евротурнирите чрез първенството.

Те ще имат шанс да сторят това с победа над "Арда" във финала за Купата на България, който ще се играе в сряда на Националния стадион "Васил Левски".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК