"Славия" направи важна крачка към спасението с успех над "Монтана"

Головете за столичани отбелязаха Ерол Дост в 39-ата минута и Питър Макрилос в 65-ата

14.05.2021 | 22:19 Редактор: Искра Ангелова

Футболистите на "Славия" надиграха като гости състава на "Монтана" с 2:0 в мач от 30-ия кръг на Първа лига, в групата за разпределение на местата от 11-ото до 14-ото. Головете за столичани отбелязаха Ерол Дост в 39-ата минута и Питър Макрилос в 65-ата.

Като цяло гостите бяха по-добрият и по-качествен състав почти през цялото време и съвсем заслужено стигна до успеха. Логичното дойде в 39-ата минута, когато след грешка на Давид Кики Ерол Дост взе топката, тръгна мощно напред и с премерен и много техничен удар вкара топката в мрежата - 0:1.

През втората част "Монтана" имаше претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле на "белите" от защитник на тима, но те не бяха уважени от съдията Георги Кабаков, информира gol.bg.

Дойде и 65-ата минута, в която "Славия" нанесе решаващия си удар - при бърза контраатака Ертан Томбак центира в наказателното поле на "Монтана", там най-съобразителен се оказа голямата звезда на столичани Питър Макрилос, който с глава реши крайния победител в този мач.

В класирането в тази група, "Славия" е на крачка от спасението като има в актива си 33 точки. Следват "Ботев" (Враца) с 28, "Етър" с 25 и "Монтана" с 24.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК