Любо Пенев: В българския футбол продължава да е весело, губим до 40 хиляди евро

"Внимавайте, защото може да има преиграни мачове", заяви треньорът на ЦСКА

14.05.2021 | 16:28 Редактор: Искра Ангелова

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев се изказа остро срещу решението за отмяна на служебната победа срещу ЦСКА 1948. Както е известно, БФС реши, че двубоят ще се играе. 

"Като треньор на ЦСКА бяхме готови и се готвим да си изиграем мачовете. Не искам да печеля служебно. Искам двубоя да се реши на зеления правоъгълник, но не ни позволиха това да се случи по ред причини. Извадил съм си някои бележки, за да бъда много точен. След като СТК решава, че няма да има мач и отсъжда служебна победа или загуба - няма значение, тя трябва да се уважи. А в случая е още по-тежко това административно неразбирателство", сподели Пенев.

"СТК отменя решение на Апелативната комисия, която е над СТК. Няма как да стане. Аз съм “за” да се играе. Когато отложат мача с "Локомотив" (Пловдив), отложете и мача с ЦСКА - няма никакъв проблем, но не присъждайте служебна победа. Ние не искаме служебна победа. Или казваш служебна победа за "Локомотив" и ЦСКА, или казваш, че отлагаш този и следващия мач, докато футболистите на противника се възстановят. Здравето и семейството са най-важните неща. Възстановяват се и играем", допълни треньорът на "червените".

"Не е нормално в нашия футбол да продължава да бъде весело и забавно. На нас, клубовете, това ни коства сериозни разходи. Първо - заблуждаваме феновете. Второ - коства ни сериозни разходи. Имам ясна и точна програма с месец-два напред. Били сме на лагер, това са разходи. Информират ни три-четири часа по-рано, че няма да има мач. Това е ненормално. Вземете еднакво решение за всички отбори", каза още той.

"Винаги съм искал да играем. На 22 май е последният мач. Предвидил съм на 23 и 24 чужденците да си заминат за родината, тъй като имат семейства - бащи, майки, баби, дядовци. Това е планирано. На нас ни струва между 25 и 40 хиляди евро. Самолетни компании налагат глоби. Кой ще ги плати? БФС ли? Отборът, който отказва да играе ли? За мен това е абсурдно. Продължаваме в българския футбол да се забавляваме и да ни е весело. Въпросният клуб, срещу когото трябваше да играем, дори не се е обадил на ВАР, за да не идва. Включително и това. Те са богат клуб, ще си понесат финансовите глоби. Тук говорим за организация и професионализъм", отсече наставникът на ЦСКА, цитиран от gol.bg.

"СТК решава нещо, отменя решение на Апелативната, тук до мен стои друго нещо - Апелативната пише: "решението е окончателно и не подлежи на обжалване". Край! Трябва ли да коментирам повече? Сега трябва да променяме програмата, защото много хора не си вършат работата. Всеки си прави каквото си иска в българския футбол. От тази трибуна мога да се обърна към клубовете и да им кажа: "Внимавайте, защото може да има преиграни мачове!" Утре може да се събере комисия, която да реши да преиграе определен брой мачове", коментира още Любослав Пенев.

"След това, което се случва, не съм сигурен, че първенството ще приключи на 1 юли. Искам да си изиграем мачовете, а не да ви занимавам с някакви комисии, защото това са пълни глупости и затова сме на това ниво. Ние нямаме никаква вина. Искаме да играем. Феновете се завърнаха. Перфектно. Това искам, а не да се занимавам с някакви… те не са и аматьори. Те не са подготвени за някакъв вид дейност", добави той.

"За финала колко фенове ще има? По 1000 на сектор?! Защо не са 30-40 хиляди? Пълен стадион. Радост за народа. През два-три-четири метра. Държа да има публика, но не един, два, 10%", попита Пенев.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК