"Реал" диша във врата на "Атлетико" след победа с 4:1 над "Гранада"

Разликата между двата отбора от Мадрид е само 2 точки

14.05.2021 | 07:22 Редактор: Тодор Петров

"Реал" (Мадрид) остана в битката за титлата, след като спечели с 4:1 гостуването си на "Гранада" в 36-ия кръг на Ла Лига. 

Столичани не допуснаха изненада и нямаха проблеми да спечелят важните 3 точки, с които излязоха втори със 78, запазвайки дистанцията до "Атлетико" на 2 точки два кръга преди края. 

Интригата до голяма степен бе ликвидирана още до почивката. Мигел Гутиерес достави добра топка пред вратата, а защитата на Гранада забрави Лука Модрич, който реализира с изстрел през краката на вратаря и даде аванс на "Реал". 

Родриго пропусна в 42-ата минута, но в добавеното време на първата част бразилецът не сбърка, след като Марвин се пребори за топката и му подаде. Така и двамата младоци, на които Зидан заложи, се отчетоха с асистенции.

Последва тройна смяна за "Реал", като Азар, Иско и Асенсио влязоха в игра. Домакините действаха по-добре и в 67-ата минута пропуснаха да върнат интригата, когато Соро подаде отлично пред вратата и Суарес бе непокрит на далечната греда, но от чиста позиция той пропусна, като стреля встрани. 

Все пак подобрението при Гранада бе възнаградено. В 71-ата минута Суарес преодоля Милитао и стреля, Куртоа спаси, но топката се оказа на пътя на Хорхе Молина и ветеранът я прати в мрежата на "Реал", пише gol.bg.

Това сякаш само ядоса "белите", които натиснаха и много бързо си върнаха аванса от 2 попадения. Азар центрира, а Одриосола се включи в наказателното поле, за да засече и да върне спокойствието при "кралете". 

Веднага след това Карим Бензема вкара дежурния си гол

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК