"Левски" обърна "Черно море" в битката за баража

Двубоят бе първи с фенове на “Герена”, откакто отпаднаха ограниченията

13.05.2021 | 22:05 Редактор: Юлия Христова

"Левски" обърна "Черно море" за 2:1 у дома и запази шансовете си за 7-то място.  Двата отбора си размениха по едно полувреме, като през първото варненци бяха далеч по-добрият отбор. Илиан Илиев младши даде аванс на варненци в 41-та минута, но само две по-късно Начо Монсалве изравни.

След почивката "Левски" вдигна оборотите и след гол на Живко Атанасов в 79-та минута постигна третата си поредна победа. С нея "Левски" вече е на 8-то място в класирането с 37 точки, с четири по-малко от "Черно море". Така до края на сезона “сините” запазват шансове да изместят варненци от 7-та позиция, която дава право на бараж за участие в новия турнир на УЕФА - Лига на Конференциите.

Двубоят бе първи с фенове на “Герена”, откакто отпаднаха ограниченията за посещаване на спортните прояви на открито. “Сините” привърженици заслужават похвали за държанието си по време на двубоя и най-вече за почитта към легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки, който почина преди дни. Привържениците почетоха големия защитник с послание в сектора.  Освен това треньорът на “сините” Славиша Стоянович бе на стадиона, за да наблюдава възпитаниците си. На пейката отново бе неговият помощник Живко Миланов.

Черно море контролираше събитията през първото полувреме и още в 4-та минута вратарят на домакините Микулич трябваше да се намесва след удар на Панайотов от фаул. По-добрите изяви на варненци продължиха и малко по-късно те имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Найденов в наказателното поле на “сините”. Реферът Радослав Гедженов обаче не реагира. В 19-та минута Галчев можеше да си отбележи автогол, след като се опита да изчисти една топка.

“Моряците” продължаваха да играят по-добре, но удари на Панайотов, Андраде и Гомеш не улучиха целта. Така се стигна до 41-та минута, когато "Черно море" поведе. Андраде проби по дясното крило и намери на метри от вратата Илиан Илиев младши. Националът успя да изпревари защитниците на домакините и чукна топката в мрежата за 1:0.

Левски реагира мигновено и буквално в следващата атака изравни. Ситуацията имаше и предистория, след като далечен удар на Златко Димитров бе отразен от Георги Георгиев. Последва добавка на Марин Петков, но защитник на варненци успя да блокира топката и тя излезе в ъглов удар. При последвалото изпълнение Галчев центрира от лявото крило, а Начо Монсалве успя да направи 1:1. Испанецът засече добре топката, тя се отклони в тялото на Гарсия и опъна мрежата.

През второто полувреме "Левски" показа по-различно лице и стоеше добре на терена. В дълги периоди от него обаче липсваха опасности пред двете врати. Така се стигна до 79-та минута, когато домакините направиха пълен обрат.

Завърналият се след дълго лечение на контузия Радослав Цонев центрира от свободен удар, Мартин Районов засече с глава, но Георгиев изби. Живко Атанасов обаче притича и добави топката в мрежата - 2:1 за "Левски". Гостите имаха сериозни претенции към рефера, претендирайки че не е имало нарушение преди центрирането на Цонев, пише gol.bg.

До края "Левски" удържа преднината си и взе ценни три точки. След последния съдийски сигнал феновете на "сините" от Сектор "Б" нахлуха на терена, за да поздравят играчите на тима.

"Левски" - "Черно море" 2:1
0:1 Илиан Илиев 41’
1:1 Начо Монсалве 43’
2:1 Живко Атанасов 79’

"Левски": Микулич, Найденов, Атанасов, Монсалве, Галчев (63 - Стаматов), Райнов, Михайлович, Марин Петков, Мартин Петков (63 - Бари), Димитров (70 - Б. Цонев), Краев (70 - Р. Цонев)

"Черно море": Георгиев, Дичев, Дробаров, Станчев, Попов, Алварес (83 - Иса), Панайотов, Илиев (59 - Велев), Андраде (66 - Ксми), Родриго (83 - Вилела), Зе Гомеш.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК