Ибрахимович пропуска поне 2 мача с контузия на коляното

Получи травмата по време на двубоя с "Ювентус"

11.05.2021 | 16:41 Редактор: Никола Симеонов
Ибрахимович пропуска поне 2 мача с контузия на коляното

Златан Ибрахимович ще пропусне поне два мача с контузия на коляното, само месец преди началото на Евро 2020, разкри старши треньорът на Милан Стефано Пиоли.

Шведът, който се завърна в националния отбор през март след петгодишно отсъствие, получи травма по време на класическия успех над шампиона и пряк конкурент за място в топ 4 "Ювентус" с 3:0 през уикенда.

Третият в подреждането "Милан", който е на три точки пред Юве в битката за Шампионска лига, гостува на Торино в сряда и приема Каляри през уикенда. „Той получи травма на коляното, няма да бъде на разположение утре (сряда) и в неделя срещу Каляри. Следващата седмица ще видим какво ще бъде състоянието му“, каза Пиоли цитиран от БГНЕС.

Ибра има един отбелязан гол от февруари насам, след като пропусна мачове заради контузия и наказание. Но 39-годишният ветеран наскоро удължи договора си до юни 2022 и има 17 попадения във всички турнири този сезон. Той може да се завърне за ключовия сблъсък от последния кръг на Серия А срещу втория "Аталанта" на 23 май.

Швеция отваря своята европейска кампания срещу Испания в Севиля на 14 юни, преди допълнителни двубои от група Е срещу Словакия и Полша в Санкт Петербург.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК