ЦСКА продава един от голмайсторите си?

Тиаго пристигна в ЦСКА през лятото на 2017 година

10.05.2021 | 20:46 Редактор: Искра Ангелова
ЦСКА продава един от голмайсторите си?

Плеймейкърът на ЦСКА Тиаго Родригес кара последните си дни в ЦСКА. За португалския халф е пристигнало примамливо предложение от азиатски клуб и ще се стигне до негов трансфер.

Това е и причината 29-годишният плеймейкър да бъде оставен извън групата за двубоя с ЦСКА 1948, който обаче така и не се игра.

На "Армията" не искат да рискуват португалеца в мачове с подобни съперници, пише "Тема спорт". 

Тиаго прави поредния си силен сезон. През тази кампания взе участие в 23 шампионатни мача, в които вкара 2 гола. За Купата записа 5 срещи с 1 попадение. Той имаше основна заслуга за похода в Лига Европа - в 10 двубоя вкара 3 гола.

Два от тях бяха в плейофа за влизане в груповата фаза срещу "Базел" (3:1) в Швейцария, а един при историческия успех с 3:1 над "Рома" на "Васил Левски".

В част от двубоите до края на сезона Тиаго ще бъде съхраняван.

Това не важи за предстоящия сблъсък с "Лудогорец" в сряда, както и за финала за купата срещу "Арда". Мачът с кърджалийци е на 19 май, сряда, от 19:30 часа на националния стадион.

ЦСКА вече има достоен заместник на Тиаго. Това е аржентинецът с испански паспорт Федерико Варела.

Той бе привлечен през зимата, Феде рядко попадаше в сметките на Бруно Акрапович, но под ръководството на Любослав Пенев разкри организаторските си качества.

Неслучайно в последните двубои Варела е титуляр. При успеха с 1:0 над "Арда" на "Армията" пък започна редом до португалския си съотборник.

Тиаго пристигна в ЦСКА през лятото на 2017 година. Той вече има на сметката си 114 шампионатни мача. Със следващия ще се превърне в чужденеца, записал най-много двубои в първенството за "червените".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan_penev1952@abv.b
преди 2 години
Коя цска бе? Оная старата умря, не съществува! Наследникът на Литекс или тези, които започнаха от ниските дивизии(като европейските отбори)? Сигнализирай за неуместен коментар