Бербатов: Ръководството на БФС да върне извънредния Конгрес веднага!

"Ако се чака до февруари, това е достатъчно време, за да се направи организация за манипулация", написа той

07.05.2021 | 15:31 Редактор: Искра Ангелова

Димитър Бербатов по традицията коментира най-горещите футболни теми и най-вече ситуацията в БФС. Той говори за отказа на търговския регистър да впише Борислав Михайлов отново като президент.

Ето какво написа още бившият нападател в своята колонка:

Търговският регистър отказа да впише Борислав Михайлов отново като президент. Това трябва да говори достатъчно на цялата футболна общественост - как определени хора пак нераглементирано се опитаха да извъртят нещата в своя полза! Но в този случай не им мина номерът! Чисто по законов път, както го каза и Търговският регистър в отказа си, подобно нещо няма как да стане!

Другата тема е, че определени хора от Изпълнителния комитет трябва да спрат да внушават собствените си разбирания за това, че Михаил Касабов е вписан неправилно като и.д. президент. Нали лично те обжалваха това решение? На две инстанции съдът каза, че Касабов е легитимно определен да заеме тази позиция. И то до провеждане на Конгрес!!! Както и Търговският регистър потвърди!!! 

Да се спре и с внушенията, че УЕФА щяла да наказва България за вмешателство на държавата в БФС. Какво направи държавата? Обяви, че с това ръководство на футболната централа няма да работи. Къде е вмешателството? А и всички помним как Михайлов и други членове на Изпълнителния комитет изрично споделиха публично, че не е имало политическа намеса, всички бяхме свидетели, а ако някой не помни, всички телевизии пазят архиви - онзи ден даже ги даваха! Днес пак превъртаме лентата и изведнъж сега пък имало намеса... Подобно на това с оставките - официално обявиха "всички подадохме оставки", а после - "не бе, чакай, размислихме, не сме подавали всички... само някои..." 

Това е още едно доказателство, че тези хора не знаят какво да правят, че това са празни приказки без никаква стойност. Всеки дърпа към себе си, в зависимост от интереса! С една дума - лъжи, породени от паника и страх, че промяната идва!

Всъщност как държавата да иска да работи с този БФС, когато парите, дадени от нея за футбол, потъват и се изразходват непрозрачно!?

Как завършиха всички разследвания и защо след като уж всичко било наред, БФС се съгласи да връща пари на Министерството на спорта с решение на Изпълнителния комитет?

За това трябва да говорят тези хора, преди да заблуждават, че разследванията не са доказали нищо. Да коментират и защо УЕФА не реагира, ако уж е имало вмешателство на държавата? УЕФА изпрати ли човек да провери тогава за какво става въпрос и какво констатира той? Защо нямаше реакция? И ако обичат, да не си позволяват да заблуждават и да лъжат, че те, видиш ли, били спрели УЕФА да не накаже БФС. Истината е, че, за съжаление, от УЕФА явно са видели накъде отиват нещата и това доведе до изключването на президента от Изпълнителния комитет на УЕФА преди 2 години! 

Затова сега УЕФА и ФИФА изпратиха писмо до БФС да попитат на базата на какви правни аргументи се случват всички тези неща с връщането на оставката! Чакаме отговора на БФС с нетърпение. Защото, както видяхме, правни аргументи няма!

Затова хората от ръководството трябва да върнат извънредния Конгрес веднага! А не да се чака редовният... Защо? Защото, ако се чака до февруари, това е достатъчно време, за да се направи организация за манипулиран Конгрес и за натиск и заплахи върху клубовете как и за кого да гласуват! 

Защото ни звънят отбори, че човек от БФС, който отговаря за направление "Столични първенства", в които влизат и ДЮШ, е звънял на отборите да им казва да не гласуват за провеждането на Конгрес, а ако има такъв - да не гласуват за приемане оставката на Михайлов!?! Човек, който отговаря за детско-юношеския футбол в София област!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК