Марез прати "Ман Сити" на мечтан финал в ШЛ

Алжирецът вкара и в двете полувремена

05.05.2021 | 00:15 Редактор: Искра Ангелова
Марез прати

Риад Марез вкара два гола, за да донесе победата на "Манчестър Сити" над ПСЖ с 2:0 в реванша от полуфиналите на Шампионската лига и да класира отбора на финал след 2:1 в първия мач. 

Алжирецът вкара и в двете полувремена, за да могат "Гражданите" да стигнат до първия си европейски финал от 51 години, печелейки 7-и пореден мач в надпреварата. 

Те бяха по-добри и не оставиха съмнения в превъзходството, въпреки че имаше периоди, в които трябваше да се защитават солидно и го направиха. На френския тим липсваше креативност, а и липсата на Килиан Мбапе се усети. 

В състава на домакините изненадващо Олександър Зинченко стартира в защита вместо Жоао Кансело, а Фернандиньо се появи вместо Родри. Новината за ПСЖ бе това, че Килиан Мбапе започна на пейката, неуспявайки да се възстанови напълно от контузията си. Мауро Икарди водеше атаката. 

Минути преди началото на мача се изсипа сериозен порой и градушка над стадиона, което направи условията за игра изключително трудни. Французите опитаха да бъдат по-остри в първите минути и удари на Неймар и Ди Мария бяха блокирани. 

В 7-ата минута обаче стана интересно. Съдията Бьорн Кайперс отсъди дузпа за игра с ръка на Зинченко, но украинецът определено игра с рамо и реферът очаквано отмени решението си. 

И малко след това домакините вкараха. Зинченко се включи отлично в атаката, използвайки голямото свободно пространство зад защитата на гостите, намери Де Бройне, чийто удар бе блокиран, но топката се отклони на пътя на Риад Марез и от малък ъгъл алжирецът реализира с нисък и остър удар. 

Парижани отговориха със свободен удар на Неймар, но топката се отклони в стената. Последва и греда за ПСЖ след корнер и повторно центрирани, когато Маркиньос бе близо, но нямаше късмет, предава gol.bg.

В 19-ата минута като по чудо гостите не вкараха, а домакините се отърваха от голям резил. Ди Мария отне от Бернардо Силва и веднага стреля, опитвайки да изненада излезлия напред Едерсон, но прати топката встрани. 

Това бяха добри минути за френския тим, а и с гол аванс домакините опитваха да действат по-дефанзивно. Флоренци изпревари Де Бройне при една ситуация, а малко след това белгиецът стреля, но неточно. 

Андер Ерера прати топката малко над вратата, след като ПСЖ продължи да бъде настойчив. Гостите обсадиха наказателното поле на "Сити", който обаче се защитаваше отлично и Диаш блокира опасен удар на Ерера, така че паузата дойде при аванс за Сити. 

След нея домакините продължиха да играят солидно и да чакат удобни моменти за контри. В 55-ата минута Навас спаси удар отдалеч на Фодън, докато ПСЖ се затрудняваше да създава чисти ситуации, въпреки че се стараеше и атакуваше. 

Диаш направи нов важен блок, а Почетино пусна Мбапе и Дракслер. Точно тогава обаче, домакините отново удариха. Небесносините организираха контра отляво, като Де Бройне и Фодън размениха пасове, последният подаде успоредно на вратата и Марез бе непокрит, за да направи 2:0 отблизо. 

Малко след това Ди Мария не сдържа нервите си и получи червен картон, след като ритна Фернандиньо и това реши всичко. Напрежението между играчите се увеличи, а гостите така или иначе нямаха шансове за обрат. 

Фодън стреля в гредата в 77-ата минута от сериозно разстояние, а след това и Навас го спря към третия гол. В последните минути Кимпембе и Данило рискуваха също да получат червени картони, но им се размина, техният тим така и не успя да стигне до почетно попадение.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК