"Челси", "Сити", "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид) се оттеглят от Суперлигата

До решението се стигна след нов ден на протести от страна на привържениците

20.04.2021 | 22:45 Редактор: Здравко Черкезов

"Челси" и "Манчестър Сити" подготвят документи за отказване от участие в Европейската Суперлига, съобщават в Англия след нов ден на протести от страна на привържениците. Така 48 часа, след като бе обявен новият турнир, два от участващите клубове преразглеждат решението си.

Клубният автобус на "Челси" бе блокиран от това да влезе на стадион "Стамфорд Бридж" за мача с "Брайтън" във вторник вечер, като фенове на "сините" протестираха срещу противоречивите предложения. Бившият страж на лондончани Петър Чех бе видян да успокоява протестиращите привърженици, призовавайки ги да пуснат автобуса.

Силният човек в "Тотнъм" Даниел Леви също променял мнението си и вече клонял към обратен завой.

В Испания "Марка" пък съобщава, че "Барселона" и "Атлетико" (Мадрид) също вече са на мнение, че трябва да напуснат проекта, информира "24 часа".

Така ще останат само 11 отбора, които го подкрепят. В него са били поканени "Байерн", "Борусия" (Дортмунд) и "Пари Сен Жермен", които са отказали категорично.

Дори президентът на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге зае мястото на Андреа Аниели от "Ювентус" в управата на УЕФА като представител на асоциацията на клубовете.

Все повече стават сведенията, че всичко е замислено и изпълнено под давлението на американските собственици на "Ливърпул", "Манчестър Юнайтед", "Милан" и "Арсенал".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК